Merkez binası Yemeksepeti Park’ta çevreci bir dönüşümü benimseyen Yemeksepeti, WWF-Türkiye (Doğal Hayatı Koruma Vakfı) “Yeşil Ofis Diploması”nı almaya hak kazandı.
Sürdürülebilir bir dünya vizyonu doğrultusunda yürüttüğü projeleri kapsamında Yemeksepeti, WWF-Türkiye’nin Yeşil Ofis Programı çerçevesinde yer alan kriterleri sağlayarak “Yeşil Ofis Diploması”na layık görüldü. Ayrıca Yemeksepeti Park’ta kurduğu etkin atık yönetim sistemi sayesinde Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından “Sıfır Atık Belgesi”ne layık görüldü.
Yemeksepeti çalışanlarının katkılarıyla hayata geçirilen çevreci uygulamalar, çeşitli alanlarda önemli tasarruflar elde edilmesini sağladı. Bu çerçevede; 2005 kilogram atık kâğıdın geri dönüştürülmesiyle 361 kilogram sera gazı salımı önlendi. Ayrıca 8.129 kWh enerji tasarrufu elde edildi.
Çalışanlarla birlikte gerçekleştirilen paylaşım etkinliğinde 1600 kilogram elektronik atık ve 36 kilogram pil atığı toplandı. Bu atıklar, TÜBİSAD ve TAP iş birliğiyle Darüşşafaka öğrencilerinin eğitim masraflarına destek olacak şekilde geri dönüştürüldü.
Şirket, bir yıl süren çalışmaların sonucunda Yemeksepeti Park’ta bir yıl öncesinin verilerine göre yüzde 44‘ten fazla plastik ve yüzde 163‘ten fazla kâğıt atığı geri dönüştürdü. Program kapsamında tanımlanan otomasyon sistemiyle diğer yıllara kıyasla yüzde 16 daha az elektrik ve yüzde 26 daha az doğalgaz tüketildi.
Ofiste çalışanlara dağıtılan cam termoslar sayesinde önceki yılın verilerine göre plastik kullanımında yüzde 50‘ye varan oranda azalma görüldü. Pet şişe kullanımında da yüzde 70‘e varan bir tasarruf elde edildi. Bununla birlikte 2023 yılında yüzde 22 daha az kâğıt alımı yapılması da dikkat çeken önemli bir veri olarak öne çıktı.
Basılı dokümanlarda yüzde 100 geri dönüştürülmüş kâğıt kullanımına geçildi. Ayrıca Yemeksepeti çalışanları, kullan-at kâğıt bardaklar yerine porselen kupalar kullanmaya başladı.
Yemeksepeti Park, IREC sertifikası alarak enerjinin tamamını yenilenebilir enerji kaynaklarından sağlama başarısını gösterdi. Su tüketimini azaltma amacıyla musluk başlarına perlatörler eklenerek yüzde 30′luk su tasarrufu hedeflendi.