Goldman Sachs, sosyal medya alanında yapay zekâ desteğine sahip yeni bir girişim olan Louisa‘yı tanıttı. Kurumsal dünyaya özel olarak tasarlanan platform, işletmelere büyük fayda sağlamayı hedefliyor.
Goldman Sachs, Louisa adlı yapay zekâ destekli platformuyla sosyal medya alanındaki varlığını güçlendirdiğini açıkladı. Kurumlar arasındaki bilgi paylaşımını kolaylaştırmayı hedefleyen Louisa, Goldman Sachs’ın çalışanları için daha verimli bir bağlantı deneyimi sunacak.
Louisa, ismini Marcus Goldman’ın kızı ve Samuel Sachs’ın eşi Louisa Goldman Sachs’tan alan bir platform olarak dikkat çekiyor. Platform, aylık olarak 25.000 aktif kullanıcıya sahip oluşuyla da kitlelere ulaşabiliyor.
Louisa, sosyal medya alanında fark yaratıyor
Louisa’nın kurucusu Rohan Doctor, Louisa ile alakalı aşağıdaki açıklamayı yaptı:
“Küresel kuruluşlar, en büyük yatırımlarından, yani kendi çalışanlarından en iyi getiriyi elde etmek için yarışıyor. Louisa, daha da büyük bir gücü; tüm iş gücünün kolektif zekâsını ortaya çıkararak bu getiriyi en üst düzeye çıkarmalarına yardımcı oluyor.”
Goldman Sachs’ın açıklamasına göre; Louisa adlı platform, kullanıcıların sağladığı veriler ve sistem tarafından yönlendirilen bilgilerin birleşimiyle bireylerin, ekiplerin, işlerin, üniversitelerin, mezunların, toplulukların ve müşterilerin kapsamlı profillerini oluşturuyor. Bu platform, kullanıcıların kişisel markalarını oluşturmalarını, ağlarını genişletmelerini ve meslektaşları ve müşterileri hakkında güncel bilgilere sahip olmalarını sağlıyor. Ayrıca platform, doğru kişiye doğru zamanda doğru bilgiyi sağlama amacını taşıyor.
Louisa, haftalık olarak milyonlarca makale okuyor ve işle ilgili haberlere dayanarak potansiyel bağlantıları belirleyerek, yapay zekâ yeteneklerini kullanarak profesyonel ağda devrim yaratmayı ve çalışanlar arasında sorunsuz bilgi paylaşımını kolaylaştırmayı hedefliyor.
Rohan Doctor, küresel kuruluşların iş gücünün kolektif zekâsını optimize etmeye ve yatırım getirilerini en üst düzeye çıkarmaya çalıştıklarının altını çiziyor. Louisa platformu ise insanları ortak ilgi alanlarına ve potansiyel iş fırsatlarına dayalı olarak birbirine bağlayarak, bu potansiyeli ortaya çıkarmayı hedefliyor.