Vodafone Business, bu yıl ikincisini düzenlediği Dijital Dönüşüm Programı’yla toplamda 2 bin ‘dijital elçi’ yetiştirdi.
Artan rekabet ve dijitalleşme çağında Organize Sanayi Bölgelerinde (OSB) faaliyet gösteren işletmelerin, yenilikçi teknolojileri iş yapış şekillerine adapte etmesi büyük önem arz ediyor.
Vodafone Business, OSB’lerde faaliyet gösteren şirketler için başlattığı Dijital Dönüşüm Programı ile dijitalleşmeye hızlı ve güvenilir bir şekilde uyum sağlamalarına öncülük ediyor.
Organize Sanayi Bölgeleri Üst Kuruluşu (OSBÜK) ve Yıldız Teknik Üniversitesi (YTÜ) işbirliğiyle gerçekleştirilen programın ikinci dönemi başarıyla tamamlandı. Program, dijital farkındalığı artırmak ve çalışanları rekabetçi bir döneme hazırlamak amacıyla tasarlandı.
Dijital dönüşümün sanayi ve KOBİ’lere etkileri, dijital stratejiler ve iş modelleri, endüstri 4.0, nesnelerin interneti (IoT), bulut bilişim, 5G, siber güvenlik, yapay zeka, makine öğrenmesi, derin öğrenme, 3D yazıcılar, blok zincir, dijital liderlik, dijital kültür ve dijital pazarlama gibi konularda üç aylık süreçte toplamda 1000 kişiye 74 saat eğitim verildi. Eğitimlerin sonunda, başarılı katılımcılara başarı sertifikaları e-Devlet sistemine tanımlandı.
Eğitimler 15 Ocak’ta başladı ve üç ay boyunca devam etti. Yaklaşık 1000 kişinin başvurduğu bu eğitim serilerinde, YTÜ akademisyenleri tarafından hazırlanan içerikler sunuldu ve Vodafone Business tarafından ürün sorumluları, katılımcılara ürün ve servisler hakkında bilgi verdi.
Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Özlem Kestioğlu, eğitimlerin dijital dönüşüm sürecinde kritik bir rol oynadığını söyledi. Politika Araştırma Laboratuvarı ile hazırladıkları ‘Dijital Türkiye 2030’ raporunda, Türkiye’deki KOBİ’lerin dijitalleşme seviyelerinin değerlendirildiğini ifade eden Kestioğlu, “Dijital Dönüşüm Programı ile şirketlerin ve çalışanların dijital olgunluğunu artırmayı hedefledik. Programın birinci ve ikinci döneminde verdiğimiz toplam 154 saatlik eğitim, sanayicilerimizin dijital dönüşüm kavramlarını anlayarak aksiyona geçmelerine motivasyon sağladı.” sözlerini kullandı.
Eğitimlerin amacının dijital farkındalık oluşturmanın ötesinde, katılımcıları dönüşüm elçisi olarak yetkilendirerek, kendi kurumlarında dönüşümü başlatmaları olduğunu vurgulayan Kestioğlu, “Vodafone Business olarak, OSB’lerin dijital dönüşüm ortağı olarak yanlarında olmaya devam edeceğiz.” şeklinde konuştu.
OSBÜK Başkanı Memiş Kütükcü ise hedeflerinin tüm organize sanayi bölgelerini ve sanayicileri Türk sanayisinin dijital dönüşümünde öncü yapmak olduğunu belirtti. OSB’lerdeki dijital dönüşümün hızlandırılması için çeşitli çalışmalar yürüttüklerini ve Dijital Dönüşüm Programı ile 2000 Dijital Elçi yetiştirdiklerini ifade etti.
Yıldız Teknik Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Halit Keskin, eğitimlerin sanayinin köklü dönüşümünü destekleyerek global rekabet arenasında üstün bir konum kazandırmayı amaçladığını söyledi. Katılımcıların eğitimlerden yüksek memnuniyet sağladığını belirten Keskin, “Eğitimlerimizin hem teorik hem de pratik açıdan yüksek standartlara ulaştığını ve katılımcıların beklentilerini fazlasıyla karşıladığını gururla söyleyebilirim. “dedi.