Seramik Araştırma Merkezi (SAM), 25. yılını kutlarken, seramik alanında ulusal ve uluslararası düzeyde ürünlerin, süreçlerin, yöntemlerin veya modellerin geliştirilmesini hedefleyen bir Üniversite Sanayi İş Birliği Araştırma Proje yarışması düzenliyor.
Üniversite Sanayi İş Birliği Araştırma Proje yarışmasına Türkiye’deki üniversitelerin ve seramik alanında araştırma yapan akademik personelin başvuru yapabileceğini söyleyen SAM Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Servet Turan, “Yarışmanın konusu, seramik sektörünün ihtiyaç duyduğu yenilikçi ve sürdürülebilir teknolojilerin geliştirilmesi olarak belirlendi. Bu doğrultuda, yarışmaya başvuracak projelerden enerji ve maliyet tasarrufu, karbon yakalama ve ürünleştirme, karbon ve su ayak izini azaltma, yenilikçi malzeme ve üretim süreçleri ile geliştirilen ürün veya sürecin sektördeki mevcut uygulamalardan farklılıkları konularında çalışmalar yapılması bekleniyor”. dedi.
Servet Turan, Seramik Araştırma Merkezi (SAM) tarafından düzenlenen yarışmada birincilik ödülünün 200 bin TL, ikinciliğin 100 bin TL, üçüncülüğün ise danışmanlık ücreti ve proje geliştirme desteği olarak 50 bin TL olarak belirlendiğini duyurdu. Ayrıca ilk üçe girenlerin SAM ile ulusal ve uluslararası düzeyde ortak proje başvurusu yapma fırsatı elde edeceğini ekledi. Başvuruların çevrimiçi olarak 26 Aralık 2023 tarihine kadar yapılabileceğini ve sonuçların 5 Şubat 2024 tarihinde açıklanacağını belirtildi.
Bu Proje, Üniversite ve Sanayiyi Ortak Paydada Buluşturacak
Turan 25. kuruluş yıl dönümünü kutlamak amacıyla düzenlediği bu yarışmayla, seramik sektörünün ihtiyaç duyduğu yenilikçi ve sürdürülebilir teknolojilerin geliştirilmesine katkıda bulunmayı hedeflediklerini aktardı ve açıklamasını şu sözlerle bitirdi:
“25. yıl, bir kuruluş için önemli bir dönüm noktasıdır. SAM’ın seramik sektörüne ve bilim dünyasına yaptığı katkıları kutlamak ve geleceğe yönelik hedeflerini belirlemek için önemli bir fırsat sunan bu yarışma, SAM’ın seramik sektörünün gelişimine olan bağlılığının bir göstergesidir. Yarışmaya başvuracak projelerin seramik sektörünün rekabet gücünü artıracak, verimliliği ve sürdürülebilirliği sağlayacak, ülke ekonomisine ve bilim dünyasına katkı sağlayacak nitelikte olmasını bekliyoruz.”