Türk Telekom, sürdürülebilirlik ilkelerini iş stratejisine entegre edip güneş enerjisi üretim kapasitesini yüzde 60 arttırdı. 2023 için ‘Sürdürülebilirlik Komitesi’ kurdu.
Türk Telekom Finans Genel Müdür Yardımcısı Kaan Aktan, şu ifadeleri kullandı: “Teknolojiyi iyiliğe dönüştürme mottomuzla, teknoloji birikimimizi hayatın her alanında kullanıyoruz. Yeşil bir dünya için çevre dostu hedefler geliştiriyoruz. 2030’da Kapsam 1 ve Kapsam 2 emisyonlarımızı 2020’ye göre yüzde 45 azaltmayı, 2050’de ise Net Sıfır hedefliyoruz.”
Türk Telekom, dijital dönüşümde lider olmanın yanı sıra teknolojiyi iyiliğe dönüştürme vizyonunu iş süreçlerine yansıtıyor. Geleceğin şekillenmesinde öncü bir rol oynuyor ve Türkiye’yi yarının teknolojilerine hazırlarken çevreci hedefleri de göz ardı etmiyor. Birleşmiş Milletler Küresel İlkeler Sözleşmesi‘ne bağlılığını vurgulayan Türk Telekom, Sürdürülebilirlik Komitesi aracılığıyla bu yaklaşımı tüm faaliyet alanlarına entegre etmeyi amaçlıyor. 2022’de güneş enerjisi üretim kapasitesini %60 artıran Türk Telekom, 2030’da emisyonlarda yüzde 45 azaltan, 2050’de ise Net Sıfır hedefliyor.
Teknolojiyi İyiliğe ve Faydaya Dönüştürmek, En Önemli Misyonlarımızdan Biri
Kaan Aktan, Türk Telekom’un en önemli misyonlarından birinin teknolojiyi faydaya dönüştürmek olduğunu vurguladı. “Türk Telekom olarak geleceği iyileştiren teknoloji anlayışımızla, yeşil dönüşümü hızlandırarak iklim değişikliğiyle mücadele ve enerji verimliliği konusunda önemli çalışmalar yürütüyoruz” dedi. Şirketin sürdürülebilirlik ilkelerini iş stratejilerinin merkezine yerleştirdiğini belirten Aktan, iklim riski yönetimine katkıda bulunmak amacıyla faaliyetlerini sürdürdüklerini ifade etti. Enerji verimliliğine yönelik yatırımlarını hızlandırdıklarını belirten Aktan, altyapılarını genişletip daha fazla aboneye hizmet verdiklerini dile getirdi. Ayrıca, enerji tüketimini kontrol altında tutmak için altyapı büyüme stratejilerini enerji verimliliğiyle birleştirdiklerini ve Şirketin GES kurulumlarına öncelik verdiğini ve bu bağlamda tahsis edilen kapasiteyi 405,8 MWe’ye çıkardığını belirten Aktan, E4 Şarj-Elektrikli Araç Şarj Ağı projesi ile elektrikli araç kullanıcılarına güvenli, çevreci şarj hizmeti sunduklarını ifade etti. Aktan, şirketin 2023 CDP puanını bir önceki yıla göre iki kademe artırarak “B” Yönetim seviyesine taşıdığını ve iklim eylemi konusundaki kararlılığının bir göstergesi olduğunu belirtti. Ayrıca, şirketin sürdürülebilirlik vizyonunu gelecek nesillere yaşanabilir, daha yeşil bir dünya bırakma hedefiyle tüm faaliyet alanlarına yansıtmaya devam edeceğini sözlerine ekledi.