Tüpraş, Batman Üniversitesi ile gerçekleştirdiği Genç Beyinlerde İnovasyon ve Kadın Girişimcilik Programı’nın ilk mezunlarını verdi.
Genç Beyinlerde İnovasyon ve Kadın Programı’nın ilk aşamasında, tüm öğrencilere yönelik “İnovasyon ve Girişimciliğin Temelleri Seminerleri” düzenlendi. Programın ikinci aşamasında ise değerlendirmeler sonucunda seçilen 3. ve 4. sınıf lisans öğrencilerinden oluşan 40 kişilik bir gruba, yoğunlaştırılmış girişimcilik eğitimleri verildi.
Yenilikçi fikir geliştirme, yeni bir girişimde bulunma, problem çözme, çözüm tasarlama, pazar araştırması, iş modeli bileşenleri, girişimcilik araçları ve sunum teknikleri gibi modüllerden oluşan program aracılığıyla öğrenciler, problem çözme ve ürün geliştirme yetkinliklerini geliştirdi.
Öğrenciler, projelerini başarıyla tamamlayarak gerçekleştirdikleri sunumlar sonucunda “Girişimcilik Programı Katılım Sertifikası” almaya hak kazandılar.
Şirket, Genç Beyinlerde İnovasyon ve Kadın Girişimcilik Programı ile başlattığı projesinin ilk adımını atmış durumda. Tüpraş, bu alandaki çeşitli eğitimlerle 2027 yılına kadar 90 bin ortaokul ve 10 bin üniversite öğrencisi olmak üzere toplamda 100 bin kız öğrenciye ulaşmayı hedefliyor.
Kadın Girişimciler, İnovasyon ile Buluşuyor
Konuyla alakalı açıklama yapan Tüpraş Kurumsal İletişim Müdürü Çiler Şengelir Teber, programın yürütülmesine büyük katkı sağlayan Batman Üniversitesi Rektörü, Kadın ve Aile Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi, Kariyer Merkezi ve tüm akademisyenlere teşekkür ederek şu sözleri aktardı:
“Koç Holding’in Birleşmiş Milletler Kadın Birimi (UN Women) Nesiller Boyu Eşitlik Forumu’ndaki küresel liderliği kapsamındaki taahhütlerine katkı sağlayacak bir dizi çalışma başlattık. Bu çalışmaların ilk adımını Batman Üniversitesi iş birliği ile yürüttüğümüz Genç Beyinlerde İnovasyon ve Kadın Girişimcilik Programı ile attık. Öğrencilerimiz bir yıl boyunca yoğun emek harcadılar. İklim değişikliğiyle mücadeleye katkı projesinden, üniversite gençlerine yönelik mentorluk uygulamasına, kişiye yönelik sağlık çözümlerinden engellilere yönelik uygulamalara birçok farklı konuda inovatif projeler üreterek programı tamamladılar. Hatta bir grubumuz kadınlara yönelik şiddetin önlenmesi konusunda çalıştı ve acil durumlar için bir bileklik tasarladı. Öğrencilerimiz, aldıkları eğitimler neticesinde inovasyon ve teknoloji alanında projeler üreterek kendilerini geliştirme fırsatı buldu. Burada edindikleri girişimcilik deneyimi de kariyerlerine yansıyarak, öğrencilerimizin hedeflerini gerçekleştirmelerine vesile olacak.”