Toyota, ilerleyen dönemde tek şarjla 1000 kilometre menzil sunabilen otomobilleri piyasaya sürmeyi planlarken, araçların daha şık tasarımlarını sağlamak için yapay zekâ destekli aerodinamik performansa odaklanacak.
Marka, teknoloji stratejisini duyururken gelecekteki araç üretimine yönelik değerlendirmelerde bulundu. Toyota, nisan ayında duyurduğu yol haritası doğrultusunda elektrifikasyon, akıllı teknolojiler ve farklı ihtiyaçları karşılayan teknolojik çözümlere odaklanmaya devam edeceğini belirtti.
Toyota, elektrifikasyon alanında her bölgedeki müşteri beklentileri ve pazar şartlarıyla uyumlu çevreci araçlar sunmayı sürdüreceğini duyurdu. Aynı zamanda akıllı teknolojiler alanında Woven City gibi geleceğin şehri projeleriyle öne çıkacak. Farklı teknolojik çözümlerle ise herkesin mobilite özgürlüğüne odaklanmayı hedefliyor.
Şirket, 2016 yılında geleceğe yönelik alanlara aktif olarak yatırım yapmaya başlayarak AR-GE personelinin yarısından fazlasını ve harcamaların yaklaşık yarısını İleri Geliştirme çalışmalarına ayırdı. Toyota, bu yıl itibarıyla elde ettiği başarıları göz önünde bulundurarak bu rakamları gelecek dönemde daha da artırmayı planlıyor.
Toyota’nın tamamen elektrikli araçlar için ayrılan fabrikası, üretim ve dönüşüm açısından gelecek dönemdeki elektrikli araçlardaki değişime büyük etki yapacak. Bu gelişme, Toyota’nın elektrikli araç segmentindeki önemli adımlarını ve sektördeki değişimi vurguluyor.
Toyota, batarya teknolojilerine de yön veriyor
Yeni nesil batarya teknolojileri ve sonik teknolojisi gibi inovasyonlarla birlikte Toyota, gelecekte tek şarjla 1000 kilometre menzil sağlayan otomobiller sunmayı planlıyor. Ayrıca daha şık tasarımlar elde etmek için araçların aerodinamik performansını yapay zekâ ile destekleyecek. Yeni fabrika, üretim alanında büyük döküm teknolojilerinin kullanılmasını sağlayarak, araç geliştirme maliyetlerinin ve fabrika yatırımlarının azaltılmasına katkıda bulunacak ve süreçleri kısaltacak.
Toyota, yeni nesil tam elektrikli araçlarını küresel ölçekte sunma planları yapıyor ve tüm segmentlere hitap eden modellerini 2026 yılında tanıtacak. Şirket, 2030 yılına kadar 3,5 milyon elektrikli araç üretme hedefi kapsamında, bu araçların 1,7 milyonunun özel olarak inşa edilecek elektrikli araç fabrikasında üretileceğini duyurdu. Bu adım, Toyota’nın sürdürülebilir mobiliteye olan taahhüdünü ve elektrikli araç pazarında güçlü bir varlık olmayı amaçladığını gösteriyor.
Avrupa, Çin ve Kuzey Amerika’daki hidrojen pazarları, 2030 yılında önemli ölçüde büyüyerek en büyük pazarlar haline gelmesi bekleniyor. Bu süreçte yakıt hücresi teknolojisinin hızla yaygınlaşmasıyla birlikte, yakıt hücresi pazarının yılda 5 trilyon yen seviyesine ulaşması bekleniyor. Bu gelişme, hidrojenin enerji alanında önemli bir rol oynayacağını ve sürdürülebilir bir geleceğe yönelik büyük bir potansiyele sahip olduğuna işaret ediyor.
Mirai’nin hidrojen ünitelerini kullanan yakıt hücrelerinin satışları da teşvik ediliyor ve bu alanda büyük bir talep gözleniyor. 2030 yılına kadar 100 binden fazla harici yakıt hücresi satış teklifi alındı. Bu teklifler, hidrojenin kullanımının artması ve daha geniş bir tedarik ağı oluşturulması hedefiyle birlikte geliyor. Bu desteklerle birlikte hidrojenin daha yaygın olarak kullanılmasıyla birlikte tedarikin artması ve fiyatların daha makul seviyelere gelmesi amaçlanıyor.