Üreticinin sırtındaki büyük iş yükünü hafifletmek amacıyla geliştirilen “Vktor” adlı otonom elektrikli tarım aracı, insan müdahalesine ihtiyaç duymadan görevlerini yerine getiriyor.
Elektrikli otonom tarım aracı Vktor, Alessandro Pennese tarafından geliştirilen bir yenilik olarak, tarım sektöründe daha verimli bir yöntem sunarak üreticinin omuzlarındaki yükü azaltıyor.
Tarım sektöründe daha sürdürülebilir ve verimli bir yaklaşımı benimseyen Alessandro Pennese, tarımsal üretimi artıran, işletme maliyetlerini düşüren ve ürün kalitesini artıran otonom elektrikli bir araç olan “Vktor”u geliştirdi. Vktor, tarımın çeşitli aşamalarında insan emeğini makine akıllılığıyla değiştirerek geleceğin tarımını simgeliyor. Bu sistem, manuel iş gücü gereksinimini minimize ederek sağlık risklerini büyük ölçüde azaltıyor; örneğin, uzun süre güneş altında çalışmanın neden olduğu sağlık sorunları gibi. Ayrıca lojistik düzenlemeleri de optimize ediyor.
Otonom Tarım Aracı, Teknik Özellikleriyle de Dikkat Çekiyor
Aracın yapısal parçaları, ısıyla sertleşen bir sac malzeme olan Sac Kalıplama adı verilen cam elyafından üretildi. Üretim süreci, birleştirilmiş çelik kalıplarda gerçekleştirilir ve bu süreç dayanıklılık ve çevresel avantajlar sunuyor. Vktor, 12 kW/saat kapasiteli ve 1200 mm uzunluğundaki güçlü bir pil paketi ile donatıldı. Bu pil paketi, uzun süre yeniden şarj edilmeden kesintisiz çalışmayı sağlayabiliyor.
Aracın paletli yapısı, zeminde en fazla 140 cm genişliğinde ve 210 cm uzunluğunda bir alan kaplıyor. İki döner tekerlek, aracın arka tahrik tekerleğine daha fazla ağırlık yüklendiğinde direksiyon manevralarını kolaylaştırmak için aracı kaldırıyor. Bu palet yapısı, zemin üzerindeki baskıyı azaltıyor. Ayrıca engebeli arazide lastikli araçlara kıyasla daha fazla hareket kabiliyeti sunuyor.