Türkiye’de private label ıslak mendil üretimi ve ihracatı alanında lider şirket olan Sapro, makine operatöründen hat liderine, orta ve üst düzey yönetim kadrosuna kadar çok farklı ve zorlu alanlarda görev yapan kadın çalışanlarıyla sektöründe fark yaratıyor. Grup şirketleriyle birlikte 365 kadın çalışanın istihdam edildiği Sapro’da kadın çalışan oranı % 45 civarında ve beyaz yakalı ofis çalışanlarının % 55’i de kadınlardan oluşuyor. Kadın istihdamına verdiği önemle büyümeye devam eden şirketin insan kaynakları politikasının merkezinde ‘Fırsat Eşitliği’ var.
Private label üretim alanında Avrupa’nın en büyük 4 üreticisinden biri olan Sapro, kadın istihdamına verdiği önemle sektöründe fark yaratıyor.
Sapro, toplumsal cinsiyet eşitliğini bir insan hakkı olarak görüyor
Toplumsal cinsiyet eşitliğinin sürdürülebilir bir geleceğin en önemli gerekliliklerinden biri olduğunun altını çizen Sapro İcra Kurulu Üyesi ve İK Direktörü Nilgün Zincirkıran, “İK politikamızın merkezinde yer alan fırsat eşitliği ilkesi bizler için büyük önem taşıyor ve toplumsal cinsiyet eşitliğini bir insan hakkı olarak görüyoruz. 2019’dan bu yana sürdürülebilirlik raporunu yayınlayan bir kurum olarak kapsayıcı kurum kültürünü güçlendirmeyi önceliklendiriyor, kadın rol model ve liderlerin sayısının artması ve üst yönetimde eşit temsilin sağlanması için çalışmalar yapıyoruz. Cinsiyet dengesinin grup şirketlerimizin her birinin karar mekanizmalarında, yönetim kurullarında ve üst yönetimde oluşması için kadın oranının yükseltilmesini amaçlayan bir şirket olarak insan kaynakları politikasında demokratik bir yaklaşım uyguluyor, üretim tesislerindeki zorlu işlerde bile kadın-erkek ayrımı yapmadan istihdam sağlıyoruz.” diyor.
Beyaz yakalı ofis çalışanlarının % 55’i kadınlardan oluşuyor
Makine operatörlüğü ve hat liderliği gibi “erkek işi” olarak değerlendirilen pozisyonlarda dahi çalışanların %20’sinin kadınlardan oluştuğunu vurgulayan Zincirkıran, beyaz yakalı ofis çalışanlarından % 55’inin de kadın olduğunu belirtiyor. Düzenledikleri eğitimlerle çalışanlarının mesleki ve kişisel gelişimini desteklemeye devam ettiklerini söyleyen Nilgün Zincirkıran, “Eğitim programlarımız içinde kadınlarımıza yönelik sağlıklı yaşam seminerleri de yer alıyor. Özellikle meme kanseri farkındalığını artırmaya yönelik olarak düzenlediğimiz etkinliklerle Sapro olarak kadın çalışanlarımızın meme kanseri ile ilgili bilinçlendirmesini sağladık. Bunun yanında, Avrupa’da perakende ve tüketim ürünleri sektöründeki kadın yönetici oranını artırmak ve geliştirmek amacıyla kurulan LEAD Network Türkiye kurumsal üyesiyiz ve kadın yöneticilerimizin kariyer gelişimini desteklemek adına LEAD TO LEAD® Mentorluk Programına katılımlarını teşvik ediyoruz. Geçtiğimiz yıl 2 üst kademe kadın yöneticimiz mentorlük programını başarı ile tamamladı. Kadın çalışanlarımıza inanıyor ve onları her alanda destekliyoruz, onların başarıları bizleri daha da motive ediyor.” şeklinde sözlerini sürdürdü.