Pınar, Yaşar Eğitim ve Kültür Vakfı‘nın desteğiyle ve Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı (TEGV) iş birliğiyle deprem bölgesindeki çocukların eğitimine destek olmak amacıyla harekete geçiyor.
Marka, TEGV’in Ateşböceği Öğrenim Birimleri’ne yeni bir birim ekleyerek deprem bölgesindeki çocuklara ulaşmayı ve bilimsel keşiflerine destek olmayı amaçlıyor. Tasarım Mucitleri Ateşböceği, ilk durağını Adıyaman’da gerçekleştirerek bu bölgedeki çocuklarla buluşacak. Adıyaman ziyaretinin ardından deprem bölgesindeki diğer çocuklarla buluşmaya devam edecek olan Pınar, 5 yıl içinde toplamda 7 bin 500 çocuğa ulaşmayı hedefliyor.
Yaşar Holding Yönetim Kurulu Başkan Vekili İdil Yiğitbaşı, ülkemizin yarınlarına umut olmanın heyecan ve mutluluğunu yaşadıklarını belirtti. Yiğitbaşı, konuyla alakalı şu açıklamaları yaptı:
“Tam 50 yıldır sağlıklı nesiller yetiştirmeyi görev edinen bir marka olarak, çocuklarımızın yalnızca fiziksel gelişimini değil, sosyal ve kültürel gelişimlerini de destekliyoruz. Ülkemizin geleceği olan çocuklarımızın yeteneklerinin farkında olarak büyümesini önemsiyoruz. Bunu sağlayabilmek adına 42 yıldır Pınar Resim Yarışmasını, 36 yıldır Pınar Çocuk Tiyatrosunu çocuklarımızla buluşturuyoruz. Ayrıca Pınar Karşıyaka Basketbol Sponsorluğu kapsamında her yıl binlerce çocuğun spor yaparak sağlıklı yaşam sürmesini sağlıyoruz. Ne yazık ki ülkemiz, Şubat ayında 12 şehri derinden etkileyen bir depremle sarsıldı.
Yaşanan felaketten en çok geleceğimiz olan çocuklar etkilendi. Pınar olarak 50. yılımızda minik yüreklere umut olmak için yola çıkıyoruz. Deprem bölgesindeki çocuklarımızın bilimi keşfetme yolculuklarına destek olmak, eğlenirken öğrenmelerini sağlamak adına TEGV’le iş birliğine imza atarak Tasarım Mucitleri Ateşböceği birimlerine bir yenisini ekledik. Tasarım Mucitleri Ateşböceği’nin, gezdiği her şehirde depremden etkilenen çocuklara bilimi sevdirirken asıl amacı olan eğitim konusunda da çocuklara yeni bilgiler katacağına inanıyoruz.”
Pınar, TEGV ile Eğitimde Çocukların Yanında Yer Alıyor
TEGV’in Tasarım Mucitleri Ateşböceği Eğitim Programı, ilkokul çağındaki çocukların gerçek hayat problemlerini Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri olarak tanımlamalarını ve bu hedeflere yönelik çözümler üretebilmelerini sağlamak için gruplar halinde empati kurma, tanımlama, tasarlama, prototip oluşturma ve test etme aşamalarını içeren bir eğitim içeriğiyle çocuklara ulaşıyor.
TEGV’in geliştirdiği eğitim modeli, çocukların öğrenme süreçlerini güçlendirmeyi, eleştirel düşünme ve kişisel becerilerini artırmayı, sosyal, duygusal, bilişsel ve akademik yetkinliklerini desteklemeyi ve hızla değişen küresel dünyada kendilerini yönlendirebilen bireyler olarak yetişmelerine yardımcı olmayı hedefliyor.
Tasarım Mucitleri Ateşböceği projesinde, birlikte ve pratik yolla öğrenmeye dayalı bir yaklaşımla oluşturulan içerik ile çocukların 3 boyutlu yazıcılar, 3 boyutlu tasarım kalemleri, elektronik kartlar, sensörler, motorlar, geri dönüşüm malzemeleri gibi araçları tanımaları hedefleniyor. Bu sürecin sonunda çocuklar, bu araçları kullanarak gerçek hayatta karşılaştıkları sorunlara çözüm üretecekleri bir proje geliştirmeyi amaçlıyorlar.