OpenAI, Asya’daki İlk Ofisini Tokyo’da Açtı

Yapay zeka sohbet robotu ChatGPT’nin geliştiricisi OpenAI, Asya’daki varlığını güçlendirmek amacıyla Japonya’nın başkenti Tokyo’da ilk ofisini açtı.

OpenAI, şirketin “İnsanlığa zararsız yapay zeka üretmek” mottosuyla hareket ettiği belirtilerek, “Teknolojideki küresel liderliği, hizmet kültürü ve yeniliği benimseyen topluluğu nedeniyle ilk Asya ofisimiz olarak Tokyo’yu seçtik.” ifadelerini aktardı.

Yeni ofisin, OpenAI ürünlerinden, karmaşık iş süreçlerinin otomatikleştirilmesinden faydalanan Toyota, Rakuten ve Daikin gibi kurumsal müşterilerle teması hızlandıracağı vurgulandı. Şirketin Japonya pazarına yönelik, metinleri mevcut modelden daha hızlı çeviren ve özetleyen, Japonca için optimize edilmiş özel sohbet robotunu hizmete sunduğu belirtildi.

Şirket, yeni ofisi aracılığıyla müşteri desteği dahil olmak üzere kurumsal hizmetler sunmayı ve Japonya içinde bir yönetim çerçevesi oluşturmayı planlıyor. Yeni ofisin açılışı nedeniyle Çiyoda bölgesindeki bir otelde düzenlenen basın toplantısına iş ve bürokrasi dünyasından temsilciler katıldı.

OpenAI Üst Yöneticisi (CEO) Sam Altman, toplantıya gönderdiği video mesajda Tokyo’daki ofisi “Japonya halkı ve iş dünyasıyla uzun vadeli olmasını umduğu ortaklığın ilk adımı” olarak niteledi. Altman, “Yapay zekanın insanları daha üretken olmaya teşvik ederek çalışmaları hızlandıracağına, aynı zamanda henüz hayal bile edilemeyen yeni sektörlere değer katacağına inanıyoruz.” şeklinde ifade etti.

OpenAI yöneticilerinden Brad Lightcap, toplantıdaki konuşmasında Japonya’nın 2 milyondan fazla müşteriyle OpenAI sohbet robotunu kullanan en büyük pazarlardan olduğunu belirtti.

ABD merkezli yapay zeka ürünleri geliştiricisi OpenAI, uluslararası operasyonlarını genişletme hedefi doğrultusunda 2023 yılında Londra ve Dublin’de ofis açtığını duyurmuştu. CEO Sam Altman, Nisan 2023’teki Tokyo ziyareti sırasında Başbakan Kişida Fumio ile bir araya gelerek ulusal pazara yönelik yatırım olasılıklarını görüşmüştü. Altman, görüşmeyle ilgili olarak “Bu teknolojinin avantajlarını ve dezavantajlarını ele aldık ve Japon kültürüne ve diline uygun bir model oluşturmak için heyecanlıyız.” şeklinde konuşmuştu.