Sıfır atık üretim hedefiyle çalışmalar yürüten Nestlé, “Generation Regeneration” yolculuğuna “koru-onar-yerine koy” vizyonuyla devam ediyor. Marka, bu vizyon doğrultusunda TEMA Vakfı ile iş birliği yaparak 10 yıldır “Fıstığımız Bol Olsun” projesini sürdürüyor.
Nestlé, fıstık üretimindeki verimliliği bugüne kadar 2,5 katına çıkartarak 210 bin çiftçiye katkı sağlarken, bu sayıyı daha da artırmayı hedefliyor. Şirket, ürünlerinin satın alımından sonraki süreçte de gezegene karşı sorumluluklarını yerine getirmek adına çalışmalarını sürdürüyor. Bu doğrultuda küresel çapta sürdürülebilir, saygılı ve güvenli ambalajlama çözümlerini geliştirmeyi önceliklendirirken aynı zamanda ambalaj dönüşümünü güçlendirmeyi hedefliyor.
Nestlé, sıfır atık vizyonunu üretimin merkezine alıyor
Marka, Türkiye’de ürün ambalajlarının yüzde 91,6‘sını geri dönüştürülebilir şekilde tasarlayarak çevreye olan taahhüdünü sürdürüyor. Aynı zamanda, Nestlé Pure Life ve Erikli markalarına ait bir litrelik ambalajların yüzde 50‘sini geri dönüştürülmüş plastikten üreterek tüketicilere sunan Nestlé Waters iş birimi ile iş birliği yapıyor. Son beş yılda yüzde 40 ambalaj azaltımı sağlayarak 200 bin adet ağaca eşdeğer sera gazı salımını azalttı. Ayrıca 2019 yılından beri yürütülen “Artan Gıda Geleceğimizdir” projesi kapsamında, son tüketim tarihi yaklaşan ürünlerin biyogaz ve hayvan yemi üretiminde kullanılmasını sağlıyor. Nestlé’nin sürdürülebilirlik odaklı çalışmaları, çevresel etkisini azaltma ve kaynakları verimli bir şekilde kullanma hedefiyle Türkiye’de önemli adımlar atmayı sürdürüyor.
Nestlé Türkiye Pazarlama ve Kurumsal İletişim Direktörü Zeynep Sungu, konuyla alakalı aşağıdaki açıklamayı yaptı:
“Doğa kendi döngüsünü kesintisiz sürdürürken hiç zaman kaybetmeden üzerindeki baskının azaltılması ve gezegeni iyileştirecek aksiyonlar alarak çözüm yolunda önemli adımlar atılması hayati önem taşıyor. Bugünün ve geleceğin dünyasına karşı duyduğumuz saygı ve sorumlulukla Nestlé’de, gıdanın geleceğinde önemli bir risk oluşturan iklim değişikliğiyle mücadele etmek için ‘Net Sıfır’ yol haritasını rehber alıyoruz. Biliyoruz ki şimdiyi olduğu kadar yarını da gözeten her adım, geleceğin mirasına katkı sağlıyor. Bu mirasın yarınlara taşınabilmesi için sadece gezegenimizi iyileştirecek ve etkimizi azaltacak değil, gezegenden aldıklarımızı geri verecek yeni yollar ile sürdürülebilirliğin ötesine uzanan faaliyetlerimize devam edeceğiz.”