Nescafé, Çevre Dostu Pop-Up Mağazasını Tanıttı

Brezilyalı mimarlık firması Estudio Guto Requena, Nescafé Dolce Gusto Neo kahve makinesinin çevresel sürdürülebilirlik vurgusunu belirtmek amacıyla São Paulo’da çevre dostu geçici mağaza açtı. Bu Latin Amerika’da eşsiz bir proje olarak dikkat çeken mağaza, 3D baskı ve biyolojik olarak parçalanabilen malzemeler kullanılarak tasarlanmış özgün bir yapının içerisinde bulunuyor.

Brezilyalı mimarlık firması Estudio Guto Requena, Nescafé’nin Dolce Gusto Neo kahve makinesi lansmanını kutlamak amacıyla yakın zamanda São Paulo’da çevreci bir geçici mağaza açtı.

Latin Amerika’da bir ilk olan bu pop-up mağaza, inovasyon, sürdürülebilirlik ve mimariyi bir araya getiriyor. Mağaza, algoritmalarla tasarlanan ve 3D baskı ile biyolojik olarak parçalanabilen malzemeler kullanılarak inşa edildi.

Mağaza, Dolce Gusto Neo’nun kendisinde geri dönüştürülmüş okyanus plastikleri ve biyolojik olarak parçalanabilen kapsüller kullanması nedeniyle özel bir öneme sahiptir.

Kahve çiçeğinin zarif yapraklarından ilham alan bu mağaza, çevresindeki yeşilliklerin engelsiz 360 derecelik manzarasını sunan beş cam revakla karakterize edilen kubbe benzeri bir yapının içinde bulunmaktadır.

Mağaza içi, ürün teşhirleri için bir platform olarak kullanılan iç yapısı ve beş kavisli LED panel ile dikkat çekici dijital içerik sunumu için bir tuval işlevini üstleniyor. Cam tavan penceresi, iç mekanı doğal ışıkla aydınlatırken, huzurlu ve doğal bir çevreyle uyumlu tapınak benzeri bir atmosfer oluşturuyor.

Halka açık bir parkta stratejik bir konumda bulunan mağaza, sürdürülebilir çam ağaçlarından üretilen yapıştırılmış lamine ahşap kullanarak yenilikçi inşaat tekniklerini sergiliyor. Ayrıca, çevre dostu bir yaklaşım benimseyerek prefabrik kabuk malzemesi kullanımını minimize ediyor ve bilgisayar dosyaları ile kalıplanarak üretim sağlıyor.

Ancak en önemlisi, mağazanın sonunda sökülmesi gerektiğinde ahşap malzemelerin geri dönüştürülebildiğini ve sıva malzemesinin bölgede tarımsal gübre olarak kullanılabildiğini belirtmek önemlidir.

yazar avatarı
Aleyna Yıldırım