Trendyol, kültürel mirası korumayı ve yaygınlaştırmak amacıyla Türkiye’nin Müzeleri Trendyol’da’ projesi müze mağazacılığını dijitalleştirdi.
Trendyol, “Türkiye’nin Müzeleri Trendyol’da’” projesi ile Türkiye’nin kültürel hazinelerini dijital platforma taşıdı. Şirket 18-24 Mayıs’ta kutlanan Müzeler Günü ve Haftası kapsamında, kültürel mirası korumayı ve yaygınlaştırmak amacıyla “Türkiye’nin Müzeleri Trendyol’da” projesini dijitale taşıyarak Türkiye’nin kültür mirasına katkıda bulunuyor.
Trendyol’un müze mağazacılığını dijitalleştiren projesi, müzeleri destekleyerek onların daha geniş kitlelere ulaşmasını sağlıyor.
Proje, Kültür ve Turizm Bakanlığı’na bağlı 180’den fazla müzenin online mağazası olan Müzedenal’ı ve bir dizi diğer müze mağazasını dijitalleştiriyor. Proje kapsamında bin 600’den fazla ürün bulunuyor. Bu proje, müzelerin gelirlerini artırmanın yanı sıra Türkiye’nin kültürel zenginliklerini evlere taşımayı amaçlıyor. Müşteriler, dekoratif objelerden, takılardan giyim ve aksesuar ürünlerine kadar geniş bir ürün skalasından seçim yapabiliyorlar.
Projenin en popüler ürünlerinden biri ‘ahşap tavla pulu takımı‘ oldu ve genellikle 27-30 yaş aralığındaki müşteriler tarafından tercih ediliyor.
Trendyol’un sanal raflarında, Anadolu topraklarından çıkan tarihi eserlerin replikaları ve o medeniyetlere özgü figürlerle süslü aksesuarlar ve dekoratif objeler bulunuyor. Göbeklitepe sembollerinin altın kaplama plakalar üzerine işlendiği kolyeler, Hitit Güneşi figürüyle üretilmiş dekoratif objeler ve minyatür Truva Atı heykelleri özellikle dikkat çekiyor.
“Türkiye’nin Müzeleri Trendyol’da” sayfasına web sitesi veya mobil uygulaması üzerinden ulaşmak mümkün.