“L’Oréal Türkiye: Bilim Kadınları İçin Program

L’Oréal Türkiye, son 10 yılda yaklaşık 4 milyon liralık destekle bilim kadınlarının projelerine katkı sağladı.

L’Oréal Türkiye’nin UNESCO Türkiye Milli Komisyonu ile işbirliği yaparak yürüttüğü ‘Bilim Kadınları İçin’ programının 2024 başvuruları, 15 Mayıs tarihine kadar devam edecek.

Şirketin yaptığı açıklamaya göre, L’Oréal Türkiye, ‘Bilim Kadınları İçin’ Programı’nın 22. yılında da bilimde cinsiyet eşitliğini vurgulayarak, kadınların bilim alanındaki rolünü desteklemeye devam ediyor.

L’Oréal Türkiye’nin UNESCO Türkiye Milli Komisyonu ile ortaklaşa yürüttüğü ‘Bilim Kadınları İçin’ programı, bilimde cinsiyet eşitliğini desteklemek ve genç yetenekli bilim kadınlarının başarılarını daha fazla tanıtmak amacıyla hayata geçirildi. 2024 başvuruları ise 15 Mayıs’a kadar devam edecek.

Program kapsamında, geleceği şekillendiren ve ilham veren projeleriyle dikkat çeken genç yetenekli 40 yaş altı bilim kadınına her biri 200 bin lira değerinde proje desteği sağlanacak.

‘Bilim Kadınları İçin’ programına başvurmak isteyen ve ‘Yaşam ve Çevre Bilimleri’ ile ‘Fiziki Bilimler’ alanlarında çalışan 40 yaş altı kadın bilim insanları, özgün projelerini 15 Mayıs tarihine kadar www.forwomeninscience.com adresinden online olarak başvurabilecekler.

Başvurular, bağımsız UNESCO Türkiye Milli Komisyonu Bilim Jürisi tarafından değerlendirilecek.

Ödüle layık görülen projeler, ulusal düzeyde gerçekleştirilecek bir ödül töreniyle tüm Türkiye’ye duyurulacak.

L’Oreal Türkiye, global ölçekte bu programı en çok destekleyen ilk 5 ülke arasında

L’Oréal Türkiye’nin ‘Bilim Kadınları İçin’ programı çerçevesinde, Türkiye’den toplam 5 bilim kadını ‘Uluslararası Yükselen Yetenek’ kategorisinde, bunlardan 4’ü üst üste olmak üzere seçildi. Ayrıca, bir bilim kadını da ‘Uluslararası Üstün Yetenek’ ödülünü kazandı.

Global ölçekte, ‘Bilim Kadınları İçin’ programını en çok destekleyen ilk 5 ülke arasında yer alan L’Oréal Türkiye, son 10 yılda bilim kadınlarının projelerine yaklaşık 4 milyon liralık destek sağlamıştır.

Seçilen bilim kadınları, ulusal ve bölgesel genç yetenekler arasından öncelikle yerel jüri tarafından seçildikten sonra ‘Uluslararası Yükselen Yetenek’ başvuru sürecine katılarak bu programın bir parçası olma hakkı kazanmaktadır.

Sunulan projeler, uluslararası bir seçim komitesi tarafından bir kez daha değerlendirilerek, finansal desteğin yanı sıra dünya çapında tanınma şansına erişme imkanı sağlanmaktadır.

Programın uluslararası ayağında bugüne kadar 122 bilim kadınına Bilimde Mükemmellik Ödülü verilmiş ve bu ödülü kazanan bilim kadınlarından 5’i de Nobel Ödülüne layık görülmüştür.

L’Oréal Türkiye, Nobel Ödülü’nü kazananlar arasında bir Türk bilim kadınının da olmasını arzu ederek, Türkiye’den bilim kadınlarının uluslararası bilim dünyasında güçlü bir ilham kaynağı olarak tanınması için destek sağlamaktadır.

yazar avatarı
Aleyna Yıldırım