LG “Optimism Your Feed (Akışınızı İyimserleştirin)” kampanyasını başlattığını duyurdu.
Kampanya kullanıcıları akışlarındaki olumlu ve ilham verici içeriklerle aktif bir şekilde etkileşime geçmeye teşvik ederek sosyal medya deneyimlerine daha fazla iyimserlik getirmelerine yardımcı olmayı amaçlıyor.
Dynata’nın 2024 yılında LG adına gerçekleştirdiği küresel araştırmada, sosyal medyanın hem bir endişe kaynağı hem de insanların eğlenmek, arkadaşları ve aileleriyle iletişim kurmak, haberler ve güncel olaylardan haberdar olmak için başvurduğu bir yer olduğu ifade edildi.
Araştırma kapsamında yapılan ankete göre, katılımcıların neredeyse yarısı, sosyal medya akışlarının olumlu içeriklere eşit veya daha fazla miktarda olumsuz içerikten oluştuğunu belirtiyor. Katılımcıların dörtte biri sosyal medya akışlarındaki olumsuz içeriğin, kaygılarını artırdığını, beşte biri ise bu içeriğin kendilerini mutsuz ettiğini söylüyor.
Anket, algoritmaların çalışma şeklini etkileyen tetikleyicileri ve akışların olumlu içeriğinin nasıl artırılacağını anlamaya çalıştı. Etkileşime girdiğinde akışa daha iyimser içerik çekecek orijinal içerikten oluşan “Akışınızı optimize edin” oynatma listesinin olumlu içeriği artırmada etkili olacağı ortaya çıktı. “Optimism Your Feed”, LG’nin geçen yıl insanları hayata iyimser bir tavırla yaklaşmaya teşvik etmek ve ilham vermek amacıyla tanıttığı küresel Life’s Good kampanyasının bir parçası olarak ortaya çıktı.
LG Başkan Yardımcısı ve Marka Yönetimi Bölümü Başkanı Kim Hyo-eun, “Müşteri odaklı bir marka olan LG, iyimserliğin tutkulu bir savunucusu. Hem çevrim içi hem de gerçek dünyadaki olumlu faaliyetlerimizle bilinçli olarak insanların hayatlarında olumlu değişiklikler yaratmayı hedefliyoruz. Yapay zeka çağında, sarsılmaz ‘Hayat Güzeldir’ vaadimize bağlı kalmaya devam ediyoruz. İnsan odaklı bir yaklaşımla müşterilerimizin hayatlarını iyileştirmeye ve daha iyi bir gelecek için umut beslemeyi sürdüreceğiz.” ifadelerini kullandı.
Global etki lideri ve TEDxTalk konuşmacısı Victoria Browne da sosyal kanallardaki algoritmaların, çevrim içi olarak gördükleri içerik üzerinde büyük bir etkiye sahip olabildiğini ve bunun da kişinin zihinsel sağlığını etkileyebileceğine dikkati çekti.