KARDEMİR Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Demir, çevre dostu üretim konusunda çok hassas olduklarını belirterek yeşil çelik üretimi çerçevesinde adımlar atmak istediklerini dile getirdi.
Demir, “Bu konuda yapılacak yatırımların asla israf olmadığını, olmayacağını ve olmaması gerektiğini biliyoruz. Bu tür yatırımların hem devlet hem uluslararası alanda çeşitli destekleri var. Bu destekleri de olabildiğince kullanmak ve bir an önce yeşil çelik üretiminde adımlar atmak istiyoruz.” dedi.
Karabük Demir ve Çelik Fabrikaları (KARDEMİR) Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Demir, “yerli ve milli” kavramının Türkiye’nin olmazsa olmazı olduğunu söyledi. Yapacakları işlerde olabildiğince yerli şirketlere inisiyatif vermek istediklerini dile getiren Demir, “Risk almayınca yerli üretim olmuyor. Bu riskleri almak için de biraz cesaret lazım, biraz riski hesaplamak lazım ama fırsat vermezsek bunlar olmaz. Fırsat verirken de belirli bedeller ödenebilir mi, ödenebilir. Ama uzun vadede ödeyeceğimiz bedel dışarı bağımlı kalarak, kısa vadede ödeyeceğimiz bazı küçük bedellerden çok daha fazla olacaktır. Bunu görmek gerekiyor. Bunu savunmada biz çok net gördük.” diye konuştu.
Yeşil Çelik Üretimi Artış Gösterecek
İnsana, çevreye, ülkeye saygı gereği sorumluluklarının olabildiğince çevre dostu üretime yönelmek olduğunu bildiklerini belirten Demir, “Bu konuda çok hassasız, hassas olacağız. Bu konuda yapılacak yatırımların asla israf olmadığını, olmayacağını ve olmaması gerektiğini biliyoruz. Bu tür yatırımların hem devlet hem uluslararası alanda çeşitli destekleri var. Bu destekleri de olabildiğince kullanmak ve bir an önce yeşil çelik üretiminde adımlar atmak istiyoruz.” şeklinde konuştu. Yeşil çelik konusunda işbirliklerine hazır olduklarını bildiren Demir, bu alanda teknolojiyi de kullanmak istediklerini kaydetti.
Demir, KARDEMİR’in teknoloji konusunda da yatırımlar yaptığına ve kendisini sürekli geliştirdiğine değinerek, “KARDEMİR ilk adım olarak ERP sisteminin birinci fazını entegre etmiş durumda. İkinci fazına geçiş çalışmaları devam ediyor. Üretimin her safhasının verilerinin hassas şekilde alınabilmesi, biriktirilmesi ve bunun analizi çok önemli.” dedi.