İSO Sürdürülebilirlik Raporu 2022, İstanbul Sanayi Odası’nın yaptığı faaliyetlerin çevresel, toplumsal ve ekonomik sonuçlarını kapsıyor.
İstanbul Sanayi Odası (İSO), ülke ekonomisine katkı sağlama amacıyla sanayi üretim kapasitesini artırmayı hedefleyerek çalışmalarına devam ediyor. İSO, ikinci sürdürülebilirlik raporu olan İSO Sürdürülebilirlik Raporu 2022’yi “sürdürülebilir üretim” ilkesine odaklanarak hazırladı ve raporu paydaşlarına sundu.
1 Ocak – 31 Aralık 2022 tarihleri arasında gerçekleştirilen faaliyetleri kapsayan İSO Sürdürülebilirlik Raporu 2022, küresel standartlara uygun olarak hazırlandı. Bu rapor, Global Reporting Initiative (Küresel Raporlama Girişimi) Standartları 2021’e uygun olarak ve Birleşmiş Milletler Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları’nın rehberliğinden yararlanılarak oluşturuldu.
Rapor, “İstanbul Sanayi Odası Hakkında”, “2022 Gelişmeleri”, “İstanbul Sanayi Odası’nda Sürdürülebilirlik”, “İstanbul Sanayi Odası’nın Yarattığı Değerler” ve “İstanbul Sanayi Odası Sürdürülebilirlik Performansı” olmak üzere beş bölümden oluşuyor.
İstanbul Sanayi Odası, çevre duyarlılığını çalışmalarıyla gösteriyor
Sosyal sorumluluğu ve çevre duyarlılığını her zaman ön planda tutan İstanbul Sanayi Odası (İSO), 2022 yılında da çevre odaklı değer yaratma çabalarını sürdürdü. Faaliyet gösterdiği her lokasyonda çevresel etkileri izleme ve olumsuz etkileri azaltma çalışmalarını titizlikle yürüten İSO, çevre için taşıdığı sorumluluğu bir kez daha gösterdi.
Amerikan Yeşil Binalar Konseyi tarafından Mart 2018’de LEED Gold sertifikası ile ödüllendirilen İSO Genel Merkez Binası Odakule, 2022 yılında Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’ndan “Sıfır Atık Belgesi” almaya hak kazandı. Sıfır Atık Yönetim Sistemi kapsamında Odakule çalışanlarına düzenli eğitimler verilerek sürdürülebilirlik bilincinin güçlendirilmesi sağlandı.
İklim değişikliği ile mücadelede atılan önemli adımlardan biri olan kurumsal karbon ayak izi hesaplaması çalışmasını 2022’de de sürdüren İSO, bu süreci TS EN ISO 14064-1:2019 Standardına uygun şekilde Odakule, temsilcilikler ve hizmet birimlerini kapsayacak şekilde gerçekleştirdi. Bunun yanı sıra, satın alınan elektrik kaynaklı emisyonları azaltmak amacıyla 2022’de Odakule’deki belirlenen sayaçlarda yeşil tarifeye geçiş gerçekleştirildi
Topluma değer katmayı temel bir sorumluluk olarak gören İstanbul Sanayi Odası (İSO), eğitim, kültür ve sanat alanlarında genel olarak topluma katkı sağlama amacıyla 2022 yılında da çalışmalarını sürdürdü.
“Gelecek Meslek Liselerinde” yaklaşımını benimseyerek “Nitelikli Okul, Nitelikli Mezun, Nitelikli İstihdam” hedefiyle yeni bir meslek lisesi-sanayi iş birliği anlayışı geliştiren İSO, bu çerçevede Millî Eğitim Bakanlığı ile gerçekleştirdiği “Mesleki Eğitim İş birliği Projesi” ile Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu (TİSK) tarafından düzenlenen Ortak Yarınlar Ödül Programı’nda “Çeşitlilik ve Kapsayıcılık- Gençlerin Yolunu Açanlar” kategorisinde ödül kazandı.