Ülkemizde meydana gelen yangınlar küresel ısınmanın etkisini artırmasıyla birlikte insan canı ve toprak sağlığını tehlikeye sürüklüyor. Çayın sürdürülebilir tarımına destek vermek amacıyla yola çıkılan iş birlikleri ise doğru uygulamalar ile farkındalık yaratmayı amaçlıyor. TEMA Vakfı ve Doğuş Çay’ın birlikte 2016 yılında başlattığı “Her Dem Toprak İçin Projesi” farkındalık ve yaygınlaştırma uygulamaları ile tarımsal bilinçlendirme çalışmalarına devam ediyor. İşbirliği çerçevesinde TEMA Vakfı ve Doğuş Çay’ın ortaklaşa sürdürdüğü destek çalışması kapsamında, satın alınan Doğuş Çay paketleri çay topraklarının iyileştirilmesine katkı sağlıyor…
Doğuş Çay; toprak sağlığının korunması amacıyla TEMA Vakfı iş birliğiyle 2016’da Rize’de başlattığı ‘Her Dem Toprak İçin Projesi’ne devam ediyor. Çeşitli sürdürülebilir tarım uygulamaları ile çayın geleceğe ulaşması için çalışmalarını sürdüren şirket, üretici ve tüketicilere yönelik farkındalık amacı kapsamında paket üzerinde yer alan iş birliği ile destek çalışmalarını yürütüyor.
Sürdürülebilir Çay Tarımına Ortaklaşa Destek
Doğuş Çay Yönetim Kurulu Üyesi Harika Karakan Batallı; iş birliğini “Doğal varlıkların korunması amacı ile faaliyet gösteren TEMA Vakfı’nın çalışma alanlarının en başında şüphesiz ki toprak geliyor. Ortaklaşa başlattığımız proje ile üreticilerin asitlik yaratan kimyasal gübre kullanımını azaltmayı hedefledik. Bölgedeki kamu kuruluşları ve ilgili tüm paydaşlarla birlikte bilgilendirme çalışmaları yürüttük. Buradaki kritik nokta; çay üretiminde toprağın sürdürülebilir yönetimi. Yüzde yüz sürdürülebilir çay tarımı anlayışı ile çıktığımız bu yolda aldığınız her Doğuş Çay paketi aynı zamanda çay topraklarının iyileştirilmesine ve çay yapraklarının verimine büyük bir destek sağlıyor” sözleri ile değerlendirdi.