Zoom 1 Milyon Katılımcıyı Destekliyor

Zoom, geçtiğimiz yıl Vision Pro ve Zoom Docs ile gündemdeydi. Artık Zoom, web seminerlerinde 1 milyon izleyiciyi aynı anda destekleyebileceğini duyurdu.

Zoom, müşterilerine artık 10 bin, 50 bin, 100 bin, 250 bin, 500 bin ve 1 milyon katılımcı kapasiteli web seminerleri düzenleme seçenekleri sunuyor. Bu değişiklikten önce, Zoom’un web semineri çağrılarına en fazla 100 bin kişi katılabiliyordu.

Zoom, Kamala Harris’in başkanlık kampanyasında kritik bir rol oynuyor. Son haftalarda, çeşitli siyasi gruplar Zoom üzerinden Harris için büyük bağış toplama etkinlikleri düzenledi. Temmuz ayında “Win With Black Women” adlı grup, 40 binden fazla katılımcıyla gerçekleştirdiği bir Zoom etkinliğinde 3 saat içinde Harris’in kampanyası için 1,5 milyon doların üzerinde bağış topladı. “White Dudes for Harris” etkinliğinde 190 binden fazla katılımcıya ulaşılırken, “White Women for Harris” yaklaşık 200 bin izleyici çekti. Ayrıca, birçok girişim sermayesi (VC) yatırımcısının da Zoom aracılığıyla kampanyaya bağış topladığı bildirildi.

Washington Post’un verilerine göre, Kamala Harris ve Tim Walz kampanyası Temmuz ayında topladığı 310 milyon dolardan yaklaşık 20 milyon dolarını sanal etkinliklerle elde etti.

Bloomberg’e göre, Zoom, bağış çağrılarının daha büyük kalabalıklara ulaşmasını sağlamak için sessiz bir şekilde müdahale etmiş olabilir. Ancak Zoom, bu konuda yorum yapmayı tercih etmiyor. Pandemi sonrası hızla değer kaybeden Zoom, bu yeni etkinliklerle yeniden parlamaya başladı.