YouTube Premium Kullanıcılarına Özel Yeni Özellikler

YouTube, Premium abonelik hizmetini genişleterek kullanıcı deneyimini iyileştirme amacıyla yapay zekâ destekli yeni özellikler sunuyor.

YouTube konuşmaya dayalı yapay zekâ özelliğine kavuşuyor. Bu özellik ile izlediğiniz video hakkında sorular sorarak aradığınız bilgiye hızlıca ulaşmak mümkün. Herhangi bir tanım için tüm videoyu izleme gerekliliği de bu şekilde ortadan kalkıyor. Uygulama için videonun altındaki “Sor” düğmesine dokunmak yeterli. Bu özellik şu anda sadece ABD’de kullanılabiliyor olsa da kısa süre içinde yaygınlaştırılacağı öngörülüyor.

Video paylaşım platformu artık Jump Ahead adlı yeni bir özelliğe de sahip. Bu özellik analitik verileri kullanarak insanların o videoda hangi bölümleri hızlıca atladığını göstererek anlık kullanıcının da o bölümleri atlamasına olanak tanıyor.

Premium abonelere özel bir diğer özellik ise platform üzerinde Shorts videolar izlerken diğer uygulamalara geçiş yapabilecek ve daha küçük bir pencerede video oynatılmaya devam edecek. Ayrıca akıllı İndirmeleri etkinleştirerek kısa videoları indirme imkânı sağlıyor.