Yetenek Kıtlığı 2030’da 85 Milyon Olacak

Dünya genelinde ve Türkiye’de yetenek kıtlığı giderek derinleşiyor. Global Liderler Zirvesi 2024’te konuşan Edenred Türkiye CHRO’su İpek Baylav, yetenek kıtlığının şirketlerin sürdürülebilir başarılarına doğrudan etki ettiğini belirtti. Baylav, “2030 yılında dünyada 85 milyon yetenek açığı olacağı öngörülüyor. Bu da her bir yetenek için yüzlerce şirketin rekabet edeceği anlamına geliyor” dedi.

Çalışanlar Yalnızca Maaşla Yetinmiyor

İpek Baylav, çalışanların artık yalnızca maaşla motive olmadığını, yan hakların önemli bir tercih sebebi haline geldiğini vurguladı. Çalışanlar esnek çalışma saatleri, uzaktan ya da hibrit çalışma imkânları, eğitim ve kariyer planlaması gibi çeşitli beklentilere sahip. Baylav, “Çalışanların %56’sı yan hakların kendilerini değerli hissettirdiğini ifade ediyor. Şirketler, yan haklarla farklılaşmadıkça yetenek kıtlığı karşısında geri planda kalacaklar” dedi.

Baylav, Edenred Türkiye’nin yemek kartı hizmetleriyle ilgili olarak, yalnızca yemek kartı vermenin yeterli olmadığını, kartın içinde yüklü tutarın da kritik olduğunu belirtti. Devletin belirlediği günlük yemek bedelinin KDV dahil 187 TL olduğunu ancak bu tutarın çalışanların memnuniyeti için yeterli olmadığını söyledi. Baylav, “Günlük yemek bedeli, asgari brüt ücretin en az yarısı kadar olmalı ki çalışanlar dengeli bir öğle yemeği yiyebilsin” dedi.

Pandemi sonrasında şirketlerin çalışanlarına sunduğu yan haklar kapsamında Edenred’in Ticket Compliments hediye kartına olan talep %500 oranında arttı. Baylav, “Bu artış, yan hakların maaş zammı kadar önemli olduğunu gösteriyor. Hediye kartlarıyla çalışanların refah seviyesini artırmaya yönelik talep büyük ölçüde arttı” diye ekledi.

Çalışanlar İş Görüşmesinde İlk Olarak Yan Hakları Sorguluyor

Baylav, iş görüşmelerinde çalışan adaylarının yan hakları sorguladığını ifade ederek, “Adaylar artık esnek çalışma saatleri, çocuğunun özel günlerinde izin hakkı, yurt dışı kariyer fırsatları gibi sorular soruyor. Yan haklar ne kadar esnek ve çeşitlendirilirse, çalışanların şirkete bağlılığı da o kadar artıyor” dedi.