Yeni Yapay Zeka Destekli Proje SSB’den

Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanlığı tarafından Jandarma Genel Komutanlığı’nın ihtiyacını karşılamak amacıyla, “Yapay Zeka Destekli Önleyici Kolluk Sistemi (KAHİN) Projesi” adlı yapay zeka tabanlı bir karar destek yazılım sistemi geliştirilecek.

Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanlığı (SSB) tarafından Jandarma Genel Komutanlığı’nın ihtiyacını karşılamak amacıyla başlatılan ve Data Boss AŞ ana yükleniciliğinde yürütülecek KAHİN Projesi’nin sözleşme imza töreni, 16. Uluslararası Savunma Sanayii Fuarı’nda gerçekleştirildi.

Proje kapsamında Jandarma Genel Komutanlığı’nın sorumluluk bölgelerindeki hırsızlık, uyuşturucu, trafik, göç, terör ve diğer suçların önlenmesine yönelik olarak her bir suç türüne özgü yapay zeka tabanlı zamansal ve mekansal suç tahmini yapacak bir karar destek yazılım sistemi geliştirilecek. Aynı zamanda, proje dahilinde uzman personel, kural tabanlı yöntemlerle suç paternlerini tanımlayabilecek, tanımlanan suç paternleri üzerinden anormallikleri tespit edebilecek ve önleyici tedbirler alabilecektir.

yazar avatarı
Aleyna Yıldırım