Yazıcı Demir Çelik, Üretimde Yeşil Enerji Kullanacak

YEO Teknoloji, Yazıcı Demir Çelik için güneş enerjisi santrali kuracak. Bu projeyle Yazıcı Demir Çelik, üretimdeki elektrik ihtiyacını yeşil enerjiden karşılayacak.

Yenilenebilir enerji ve enerji teknolojileri alanında faaliyet gösteren YEO Teknoloji, demir çelik üreticilerinden Yazıcı Demir Çelik A.Ş. ile 66 milyon dolarlık bir anahtar teslimi güneş santrali kurulum sözleşmesi imzaladı.

Bu anlaşma, Türkiye ve Avrupa Birliği’nin (AB) demir çelik sektöründe karbonsuzlaştırma stratejisine önemli bir katkı sunacak. YEO Teknoloji, proje geliştirme aşamasından inşaatına kadar tüm süreçleri üstlenerek sektöre yeşil enerji kazandıracak ve güneş enerjisi santralini teslim edecek.

YEO Teknoloji, demir çelik sektörünün karbonsuzlaştırılması için önemli bir adım attı. Bu projede, YEO Teknoloji, proje geliştirmeden anahtar teslimine kadar tüm süreci üstlenecek. Proje tamamlandığında, Yazıcı Demir Çelik, üretimdeki elektrik ihtiyacını tamamen yeşil enerjiden karşılayacak ve böylece karbon ayak izini önemli ölçüde azaltacak.

AB’nin karbon nötr politikaları doğrultusunda hayata geçirilecek proje, demir çelik sektörü paydaşlarının temiz enerjiye geçiş stratejisine önemli bir katkı sunacak. Yazıcı Demir Çelik’in karbon hedeflerine ulaşmasında kritik bir rol üstlenecek olan proje, YEO Teknoloji’nin sektördeki öncü konumunu da pekiştirecek.

Sözleşme, güneş enerjisi santralinin inşa edileceği arazilerin tespit edilmesi ve kullanım haklarının alınmasından, çağrı mektuplarının temini, Çevresel Etki Değerlendirme raporlarının hazırlanması, imar süreçlerinin takibi ve yapı ruhsatlarının alınmasına kadar birçok hizmeti kapsıyor. Ayrıca, güneş santralinin inşası, yüksek gerilim trafo merkezi ve enerji iletim hatlarının yapımı gibi kritik aşamalar da bu kapsamda yer alıyor.