Yapı Kredi’den 10 Milyon Dolarlık Yeni Girişim Fonu

Yapı Kredi, girişimcilik ekosistemindeki faaliyetlerini genişletmek ve yerli girişimlerin büyümesini desteklemek amacıyla Yapı Kredi Portföy FRWRD Birinci GSYF adlı girişim sermayesi yatırım fonunu kurdu. 10 milyon dolar büyüklüğe sahip bu fon, belirli bir olgunluğa ulaşmış ve müşteri profilini belirlemiş teknoloji girişimlerine yatırım yapacak.

Yapı Kredi Portföy FRWRD Lansmanı Gerçekleşti

Fonun duyurulduğu lansman etkinliği, 16 Eylül’de gerçekleşti. Etkinlikte Yapı Kredi Portföy Genel Müdürü Müge Peker ve Yapı Kredi Genel Müdür Yardımcıları Cahit Erdoğan, Serkan Ülgen ve Yakup Doğan önemli açıklamalarda bulundu. Yapı Kredi’nin girişimcilik ekosistemine olan katkılarının vurgulandığı etkinlikte, fonun detayları katılımcılarla paylaşıldı.

Odakta Teknoloji ve Stratejik Partnerlikler Var

Yapı Kredi Portföy FRWRD Birinci GSYF, teknoloji girişimlerinin yanı sıra başka fonlara da yatırım yapmayı planlıyor. Bu yeni girişim sermayesi fonu, finansal destekle kalmayıp, girişimlerle stratejik iş birlikleri yaparak onların büyüme süreçlerine katkı sağlamayı hedefliyor. Yapı Kredi yönetimi, girişimcilik ekosisteminin ihtiyaçlarına yönelik özel çözümler sunarak uzun vadeli büyüme stratejileri geliştirecek.

Yapı Kredi Girişimcilik Ekosistemini Destekliyor

Halihazırda FRWRD çatısı altında yürüttüğü girişimcilik programlarıyla yerli girişimlere destek olan Yapı Kredi, bundan sonraki süreçte de yatırımcılara girişimlere yatırım yapma fırsatı sunacak. Yapı Kredi Portföy’ün uzmanları tarafından yönetilecek olan fon, yerli girişimlerin gelişimine katkı sağlamayı amaçlıyor.

Yapı Kredi Portföy FRWRD Birinci GSYF, yerli girişimlere sadece finansman sağlamayı değil, aynı zamanda büyümeleri ve sürdürülebilir başarı elde etmeleri için stratejik destek sunmayı da hedefliyor.