Yapay Zekâ Sohbet Platformu Poe, Previews Özelliğini Duyurdu

Quora, yapay zekâ sohbet platformu Poe ile kullanıcılarına yenilikçi çözümler sunmaya devam ediyor. Poe, Previews özelliği ile kullanıcılarının web uygulamaları oluşturup paylaşmasını mümkün kılıyor.

Quora’nın yapay zekâ sohbet platformu Poe, a16z’den aldığı 75 milyon dolarlık yatırım ile dikkat çekiyor. ChatGPT ve Claude gibi birçok uygulamayı tek bir yerden kullanma imkânı sunan Poe, kullanıcılarına kendi sohbet robotlarını üretme ve paylaşma olanağı sağlıyor. Bu yetenekler, platformun yeni özelliği Previews ile bir adım ileri taşınıyor.

Poe’nun Previews özelliği, kullanıcıların veri görselleştirmeleri ve oyunlar dahil olmak üzere çeşitli ürünler ortaya koyabilmesine olanak tanıyor. Kullanıcılar, Meta’nın Llama 3 ve GPT-4o gibi farklı sohbet robotlarını kullanarak uygulamalar oluşturabiliyor. Yüklenen dosyalardan faydalanarak oluşturulan bu uygulamalar, bir bağlantı aracılığıyla herkesle paylaşılabiliyor. Ayrıca, platforma video yükleyebilme imkânı da bulunuyor.

Abonelik

Previews özelliğinden faydalanmak isteyen kullanıcılar, platforma 20 dolar karşılığında abone olabiliyor. Bu özellik, Anthropic’in Artifacts özelliğine benzerlik gösteriyor. Artifacts, Claude.ai web arayüzünde sohbet botunun yanındaki sohbet kutusuna eklenen özel bir pencere ile çalışıyor. Bu bölge, kod, metin içeriği veya web sitesi tasarımı oluşturmak için bir çalışma alanına dönüşüyor. Ancak, Artifacts sadece Anthropic’in modelleri ile sınırlı iken, Previews herhangi bir sohbet robotundan CSS ve Javascript işlevselliği ile HTML çıktısını destekliyor.

Quora, ilerleyen dönemde Previews özelliği kapsamında daha fazla programlama dili sunmayı planlıyor. Previews’un programlama konusunda en iyi performans gösterdiği sohbet botları arasında Claude 3.5 Sonnet, GPT-4o ve Gemini 1.5 Pro yer alıyor. Bu özellikler, kullanıcıların ihtiyaçlarına göre en uygun çözümü sunmayı amaçlıyor.