“Yapay Zekâ Oyun Dünyasında Devrim Yaratıyor”

Razer CEO’su Min-Liang Tan, Metaverse’ün henüz ölmediğini savunarak yapay zekânın oyun dünyasında devrim yaratacağını belirtti.

Meta CEO’su Mark Zuckerberg’in büyük umutlarla duyurduğu Metaverse projesi, bugüne kadar 10 milyar dolardan fazla zarar ettirdi. Ancak Razer CEO’su Min-Liang Tan, Metaverse’in henüz ölmediğini ve teknoloji dünyasında hâlâ bir potansiyel olduğunu savunuyor. SXSW Sydney etkinliğinde konuşan Tan, özellikle oyun dünyasının bu teknolojiyle paralel bir gelişim gösterdiğini belirtti.

Tan’a göre, oyun dünyası çoktan kendi Metaverse deneyimini oluşturmaya başladı. Roblox ve Discord gibi platformların sunduğu etkileşimli ortamlar, Metaverse’in ilk adımları olarak değerlendiriliyor. Razer CEO’su, sanal gerçeklik (VR) ile gün boyunca sanal evrenlerde yaşayacağımız günlerin henüz uzak olduğunu kabul ediyor ancak oyun dünyasında şimdiden metaverse benzeri deneyimlerin yaşandığını vurguluyor.

Min-Liang Tan, oyun dünyasının geleceği hakkında da önemli açıklamalarda bulundu. Yapay zekâ teknolojilerinin, bağımsız oyun geliştiriciler için yeni bir çağ başlatacağını ifade eden Tan, yapay zekâ desteğiyle küçük ekiplerin de kaliteli oyunlar geliştirebileceğini söyledi. Bu sayede, büyük oyun stüdyolarına ihtiyaç kalmadan devrim niteliğinde projeler üretilebileceği düşüncesini dile getirdi.

Meta’nın Metaverse Mücadelesi Devam Ediyor

Her ne kadar Meta’nın (eski adıyla Facebook) Metaverse yatırımları henüz beklenen başarıyı yakalayamamış olsa da Tan bu teknolojiden umudunu kesmiyor. Oyun dünyasında zaten bir Metaverse kültürü oluştuğunu belirten Tan, bu kültürün zamanla daha da gelişeceğini ve sanal evrenlerin günlük yaşamın bir parçası haline geleceğini düşünüyor.