Yapay Zeka Destekli Sentetik Fotoğraf Stüdyosu: Photo AI

#image_title

Sanal ortamda gerçek hayattaki gibi fotoğraf çekimleri üretmek için Photo AI kullanarak kendinize daha ekonomik bir seçenek sunabilirsiniz.

Photo AI, yapay zeka destekli bir fotoğraf uygulaması. Sentetik fotoğraf stüdyosu olarak da adlandırılan Photo AI, fotoğraf modellerini yapay zeka ile eğitmenize olanak sağlıyor. Bu sayede, sanal ortamda gerçek hayattaki gibi fotoğraf çekimleri yapabilirsiniz.

Sanal ortamda fotoğraf çekimleri üretmek, ekibe, ekipmana, modele ve seyahate ayırmanız gereken bütçeyi ortadan kaldırıyor. Photo AI’in Pro planına sahipseniz, aylık bin fotoğraf üretebilirsiniz ve kendi modellerinizi eğitebilirsiniz.

photo AI

Kendi Fotoğraf Modelinizi Oluşturmak İçin Gereken Adımlar ve Süreç

Kendi modelinizi yaratmak için kullanacağınız kişinin farklı konumlarda çekilmiş 20 ila 50 fotoğrafını araca yüklemeniz gerekiyor. Yükleyeceğiniz fotoğrafların çeşitliliğe sahip olması önemli, bu nedenle yakın çekim ve geniş açı çekimlerini dengeli şekilde içermeli. Fotoğraf yüklerken, modelin göz rengi, etnik kökeni ve cinsiyeti gibi detayları da etiketlemeniz gerekiyor. Bu işlem genellikle yaklaşık 143 dakika sürüyor.

Ayrıca, Photo AI üzerinde sunulan mevcut modelleri kullanarak kendi modelinizi oluşturmak yerine de seçenekleriniz bulunmaktadır. Araç, farklı cinsiyet ve etnik kökenlere sahip 10’dan fazla modelden faydalanmanıza olanak sağlar. Fotoğraf için bir mizansen oluşturmak için araç tarafından sağlanan komut (prompt) alanlarına istediğiniz ve istemediğiniz özellikleri belirtebilirsiniz.

Bir fotoğrafı kopyalamak isterseniz, araç size 2 seçenek sunar. İlk seçenek, Photo AI tarafından sunulan fotoğrafları kopyalamak, ikincisi ise kendi yüklediğiniz bir fotoğrafı kopyalamaktır. Bu noktada fotoğraf derinliğini ve fotoğrafı ayrı ayrı kopyalayabileceğiniz gibi ikisini birlikte de kopyalayabilirsiniz.

Araç, modelin görünümü, giyimi, lokasyon detayları ve çekim açısı gibi değişkenleri tanımlayarak sanal bir fotoğraf çekimi düzenlemenize olanak sağlar. Eğer her bir değişkeni belirlemek size zor geliyorsa, rastgele seçenekleriyle yapay zekanın sizin için bir çekim tasarlamasını sağlayabilirsiniz.

yazar avatarı
Aleyna Yıldırım