Xiaomi’den Bugatti’ye Rakip: Bolide Tanıtıldı!

Kısa bir süre önce SU7 ile elektrikli otomobil sektörüne adım atan Çinli teknoloji firması Xiaomi, şimdi de SU7 Ultra ile dünyanın en hızlı 4 kapılı otomobili olmayı hedefleyen 4 kapılı EV’nin hiper-spor versiyonunu tanıttı. Xiaomi SU7, Porsche Taycan’a benzer bir formatta uygun fiyatlı bir elektrikli spor otomobil olarak ortaya çıktı.

Sadece Çin’de satışa sunulan bu model, 299 beygir gücündeki baz versiyonu için 215.900 RMB veya yaklaşık 30 bin dolarlık cazip bir taban fiyatla geliyor. Yükseltilmiş “Max” modeli ise yaklaşık 41 bin dolarlık baz fiyatla, 673 HP güç ve her yönden geliştirilmiş performans sunuyor.

Otomobil tanıtıldıktan hemen sonra neredeyse bir gecede 50 bin sipariş alarak yedi aylık bir bekleme listesi oluşturdu. Xiaomi, SU7 Max’in performansının çok ötesine geçen aşırı hiper otomobil performansına sahip SU7’nin yeni bir “Ultra” Prototip versiyonunu tanıttı.

1548 Beygir Güce Sahip

Yeni SU7 Ultra, 1548 HP ile Max versiyonunun iki katından fazla beygir gücüne sahip. Güç, üç motordan geliyor. Xiaomi bu motorları V8 ve V6 olarak adlandırıyor. Araçta iki V8 bir de V6 motor bulunuyor. Bu motorlar elektrikli olup, 0-100 km/sa (0-62 mph) hızlanmasını 1,97 saniyede veya 0-200 km/sa hızlanmasını 5,96 saniyede tamamlayabiliyor. En yüksek hız ise 350 km/sa.

Fren Mesafesi

Xiaomi, motorların 0,6G’ye kadar rejeneratif frenleme gücü veya fiziksel frenlerle 2,36G’ye kadar güç sağlayabileceğini ve 100 km/sa hızla giderken 25 metrede durabileceğini belirtiyor. 1900 kg ağırlığındaki model, piyasadaki diğer aşırı güçlü hiper-spor otomobillere kıyasla oldukça hafif. Tüm gövde panelleri, ağırlığı azaltmak için karbon fiberden yapılmış.

Modifiye Edilmiş Gövde

SU7 Max’ten hem daha geniş hem de daha uzun olan bu otomobil, aerodinamik ve soğutma performansı için modifiye edilmiş gövde panelleri ve arkada 2145 kg bastırma kuvveti üretebilen büyük bir kanat ile donatılmış.

12 Dakikada Şarj

Bataryanın kapasitesi bilinmemekle birlikte, Max versiyonunda 101 kWh CATL Qilin batarya bulunuyor. Ultra’da CATL’nin yeni Qilin II’si kullanılıyor ve bu bataryanın 5.2 C hızında şarj olabildiği söyleniyor. Yeterince yüksek güçlü 897V şarj cihazına bağlı olduğu sürece sıfırdan tam doluma 12 dakikada şarj edilebiliyor. Xiaomi, SU7 Ultra’nın pist performansında şimdiye kadar yapılmış en hızlı 4 kapılı araç olmasını hedefliyor. Ekim ayında aracı Nürburgring pistine götürerek en iyi turu atmayı planlıyor. Şu anda Nürburgring 4 kapılı EV rekoru 7 dakika 7 saniye ile Porsche Taycan’a ait.

Xiaomi SU7 Ultra’nın Fiyatı

Xiaomi henüz SU7 Ultra’nın kullanılabilirliği ya da fiyatlandırması hakkında bir açıklama yapmadı, dolayısıyla bu ürünün piyasaya çıkıp çıkmayacağı kesin değil. Şu anda bir prototip olarak adlandırılıyor, ancak SU7’nin popülaritesi göz önüne alındığında, bu modelin de yoğun ilgi görebileceği öngörülüyor.