Wiz, Google’ın 23 Milyar Dolarlık Teklifini Reddetti

Siber güvenlik firması Wiz, Google’ın 23 milyar dolarlık teklifini reddederek halka arz yolunda ilerlemeye karar verdi.

Google, siber güvenlik firması Wiz‘i 23 milyar dolara satın almak için görüşmelerde bulunuyordu. Bu teklif, Wiz’in son değerlemesi olan 12 milyar doların neredeyse iki katıydı.

Wiz CEO’su Assaf Rappaport, şirketin dünya çapındaki 1200 çalışanına gönderdiği e-postada Google’ın teklifine ilişkin düşüncelerini paylaştı. Rappaport, “Böylesine alçakgönüllü tekliflere hayır demek zordur ancak olağanüstü ekibimizle bu seçimi yapmakta kendime güveniyorum” dedi.

Wiz’in Halka Arz Planı

Rappaport, Google’dan gelen teklifi değerlendirdikten sonra orijinal planlarına sadık kalarak ilk halka arzı (IPO) tercih ettiğini belirtti. Bir sonraki kilometre taşlarının 1 milyar dolarlık ARR (yıllık sürekli gelir) ve halka arz olduğunu vurguladı.

New York merkezli Wiz, Covid-19 salgını sırasında, Mart 2020’de Assaf Rappaport, Yinon Costica, Roy Reznik ve Ami Luttwak tarafından kuruldu. Kurucuların her birinin Wiz’in yüzde 9’una sahip olduğu bildiriliyor. Şirketin yatırımcıları arasında Index Ventures, Sequoia Capital ve Thrive Capital gibi önemli isimler yer alıyor.

Wiz, kuruluşundan bu yana hızlı bir büyüme kaydetti ve bugün Fortune 100 şirketlerinin yüzde 40’ının müşterisi olduğunu belirtiyor. Önemli müşterileri arasında BMW, Slack ve Salesforce gibi büyük isimler bulunuyor. Ayrıca, Amazon, Microsoft ve Google gibi büyük bulut şirketleriyle de iş birliği yapıyor.