WhatsApp Anlık Çeviri Özelliği için Çalışıyor

WhatsApp, mesajların otomatik olarak çevrilmesini sağlayacak yeni bir özellik üzerinde çalışıyor. Bu özellik, farklı dillerde iletişim kurmayı hiç olmadığı kadar kolaylaştıracak.

Geçtiğimiz hafta, dünyanın en popüler anlık mesajlaşma uygulaması WhatsApp‘ın yeni bir çeviri özelliği üzerinde çalıştığı ortaya çıkmıştı. “2.24.15.9” kodlu Android beta sürümünde görülen bu özellik, kullanıcıların mesajları otomatik olarak farklı dillere çevirmelerini sağlıyordu. Böylece, farklı ülkelerdeki bireylerle mesajlaşmak çok daha kolay hale gelecekti.

Şimdi ise WhatsApp’ın “2.24.15.12” kodlu Android beta sürümünde de görülen çeviri özelliğinin nasıl çalışacağı hakkında yeni bilgiler ortaya çıktı. Elde edilen bilgilere göre, kullanıcılar bir mesaj üzerine basılı tuttuklarında “Çevir” butonu yardımıyla mesajı istedikleri dile çevirebilecekler. Çevirisi yapılmış mesajlar için baloncuğun hemen altında küçük bir bilgilendirme yapılacak.

Dil Paketleri

WhatsApp’ın yeni özelliğini kullanmak isteyen kullanıcıların, çeviriyi mümkün kılacak dil paketlerini telefonlarına indirmeleri gerekecek. Örneğin, İspanyolca-İngilizce dil paketi için 72 MB boyutunda bir eklenti indirilecek. Diğer diller için de benzer boyutlarda indirme yapılması gerekecek.

Meta’dan Resmî Açıklama Gelmedi

Meta, WhatsApp’ın yaklaşmakta olan çeviri özelliğine ilişkin herhangi bir açıklama yapmadı. Ancak, bu özellik kullanıma sunulduğunda, farklı dillerdeki kullanıcılarla iletişim kurmak çok daha pratik hale gelecek.