Volkswagen Polo Üretimi Güney Afrika’ya Taşınıyor

Volkswagen, popüler modeli Polo’nun üretimini İspanya’dan Güney Afrika’nın Kraiega fabrikasına taşıma kararı aldı. Bu değişiklikle birlikte, Türkiye’ye ithal edilecek Polo modelleri artık Avrupa’dan değil, Güney Afrika’dan gelecek.

Türkiye’ye Gelen Polo Modellerinde Ek Vergi Olmayacak

Üretimin Güney Afrika’ya taşınması, araç fiyatlarında bir artış olacağı endişesini doğurmuştu. Ancak Volkswagen, ülkemize gelecek Polo modellerinde ek gümrük vergisi uygulanmayacağını açıkladı. Volkswagen, global pazarlara kendi dağıtım ağını kullanarak araçları ulaştırdığı için ek vergilendirme söz konusu olmayacak.

Volkswagen Amarok Da Ek Vergisiz Türkiye’de Satılıyor

Bu süreç, Volkswagen’in Amarok modeli için de benzer şekilde işliyor. Amarok da Güney Afrika’da üretilmesine rağmen, Türkiye’de ek gümrük vergisi ödemeden satışa sunuluyor. Polo için de benzer bir uygulamanın yapılacağı netleşti.

İspanya’daki Fabrikada Elektrikli SUV Üretimi Başlayacak

Volkswagen’in daha önce Polo üretimi için kullandığı İspanya’daki fabrika, artık küçük elektrikli SUV’lerin üretimi için kullanılacak. Burada Volkswagen’in yanı sıra Skoda markalı elektrikli SUV modelleri de imal edilecek.