Vodafone, Eşitlik için Yapay Zekâyı Kullanıyor

Vodafone, adil bir işe alım ortamının sağlanması hedefiyle dünya genelinde yapay zekâ destekli yetenek platformu Eightfold ile iş birliği yapıyor.

Şirket, Türkiye’nin dijitalleşmesine öncülük etme vizyonuyla hareket ediyor ve işe alımlarında yapay zekâ teknolojisinden faydalanıyor. Yapılan açıklamaya göre; yapay zekâ teknolojisi, işe alım süreçlerine güç katıyor. Vodafone, dünya çapındaki iş gücü teknolojisi platformlarından Eightfold ile iş birliği yaparak öz geçmişlerin bu platform aracılığıyla yöneticilerle paylaşılmasını sağlayarak daha adil bir değerlendirme ortamı oluşturuyor.

Vodafone, faaliyet gösterdiği tüm ülkelerde uygulanan yeni bir sistemle adayların önyargılara sebep olabilecek yaş, cinsiyet, üniversite gibi bilgilerin yer almadığı bir yöntem benimsiyor. Değerlendirmede adayların sadece ad ve soyadlarının baş harflerinin bulunduğu saklı öz geçmişleri (blind CV) kullanıyor. Bu yöntem sayesinde adaylar, deneyim ve yetkinliklerine dayalı olarak daha eşit koşullarda değerlendirilebiliyor.

Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Nazlı Tlabar Güler

Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Nazlı Tlabar Güler, konuyla alakalı aşağıdaki açıklamayı yaptı:

“İnsan kaynakları alanında yapay zekâ kullanımı yaygınlaşıyor. Bu teknoloji, çeşitlilik ve eşitlik alanında yapılan çalışmalara destek olduğu gibi, işe alımlarda da hem adayın hem işverenin deneyimini olumlu yönde etkileyerek işe alım kalitesini iyileştiriyor. Vodafone olarak, dünya genelinde yapay zekâ destekli yetenek yönetimi, işe alım ve geliştirme platformu Eightfold ile çalışıyoruz. Adayların daha adil ve eşit koşullarda değerlendirilebilmesi için yöneticilerimize bu platform üzerinden saklı öz geçmişler iletiyoruz. Böylece, olası ön yargıların önüne geçerek, adayların sadece deneyim ve yeteneklerine göre değerlendirilmesini sağlıyoruz.”

Vodafone, Yapay Zekâ ile Maksimum Verimlilik Sağlıyor

Yapılan açıklamaya göre, 110 ülkede kullanılan Eightfold adlı platform, şirketlere potansiyel adayların bulunması ve en uygun pozisyona yerleştirilmesi konusunda yapay zekâ teknolojileriyle destek sağlıyor. Platform, yüksek düzeyde analiz yetenekleriyle birlikte şirketlerde mevcut çalışanların pozisyonlarıyla ilgili önerilerde bulunma yeteneği sunuyor. Şirketler, Eightfold sayesinde her bir çalışanlarını terfi veya yeni roller için yönlendirerek mevcut iş gücünden maksimum verim elde edebiliyor.