Uzaktan Komutalı Silah Sistemleri Eurosatory’de Büyük İlgi Gördü

Paris’teki Eurosatory fuarında UNIROBOTICS’in sergilediği uzaktan komutalı silah sistemleri (UKSS), yabancı delegasyonlar ve alım heyetleri tarafından yoğun ilgiyle karşılandı.

CANiK’in de aralarında bulunduğu Samsun Yurt Savunma (SYS) Grup şirketlerinden biri olan UNIROBOTICS, mekanik, elektronik ve yazılım alanındaki uzmanlığını ve AR-GE çalışmalarından edindiği birikimi modern orduların ihtiyaçlarına yönelik çözümler üretmek için kullanıyor.

UNIROBOTICS, modern muharebe alanlarında hızlı ve etkin bir şekilde hedefe angaje olabilen akıllı sistemler geliştiriyor. Bu kapsamda, TRAKON Uzaktan Komutalı Silah Sistemleri (UKSS) ürün ailesini oluşturdu. Bu ailede şu ürünler yer alıyor:

  • TRAKON: 30×113 toplarla kullanılan UKSS.
  • TRAKON TARGAN: Deniz tipi UKSS, 12.7 milimetreden 30 milimetre topa kadar kullanılabiliyor.
  • TRAKON LITE: Hafif segment UKSS.
  • TRAKON CREW: Operatör destekli UKSS.

16. IDEF Uluslararası Savunma Sanayii Fuarı’nda sergilenen TRAKON ürün ailesi, Paris’teki Eurosatory fuarında büyük ilgi gördü. Özellikle yabancı delegasyonlar ve alım heyetleri tarafından beğeniyle karşılandı.

UNIROBOTICS Genel Müdürü Ömür Baç, TRAKON ürün ailesinin şirketin teknolojik gelişmişliğinin bir göstergesi olduğunu belirtti. CANiK’in güçlü altyapısı, imajı ve savunma sanayisindeki deneyiminin bu ürünlerin uluslararası alanda beğeni toplamasında önemli bir rol oynadığını vurgulayan Baç, teknolojik üstünlükleri, etkinlikleri ve yüksek güvenlik standartlarının TRAKON ürünlerini rakipleri karşısında öne çıkardığını ifade etti.