UEDAŞ 2023 Sürdürülebilirlik Raporunu Yayınladı

Bursa, Balıkesir, Çanakkale ve Yalova’da 5 milyondan fazla kişiye hizmet veren UEDAŞ, 2023’ün çevresel, sosyal ve yönetişim performansını içeren raporunu yayımladı.

Şirketten yapılan açıklamada, UEDAŞ’ın hedefleri doğrultusunda önemli gelişmelerin yer aldığı raporda, 2023’te İş Sağlığı ve Güvenliği (İSG) konusundaki saha uygulamaları ve toplumsal yatırım projelerindeki özen vurgulandı.

Bu rapor, UEDAŞ’ın Birleşmiş Milletler Global Compact üyeliği kapsamında sürdürülebilirlik hedeflerine ulaşmada önemli ilerlemelerini içeriyor.

Şirket, enerji verimliliği, yenilenebilir enerji entegrasyonu ve çevresel etkilerin azaltılması konularındaki yatırımlarıyla sektöre örnek oluyor. Toplumsal yatırım projeleriyle hizmet ettiği bölgelerde toplumsal gelişime katkı sağlayan UEDAŞ, ilk raporunda sürdürülebilir bir geleceğe yönelik kararlı adımlarını paydaşlarına sunuyor.

Şirketin karbon nötr olma hedefi doğrultusunda çalışmalarını hızlandırdığı belirtilen raporda, çevresel etkileri azaltan, müşteri memnuniyetini artıran ve operasyonel verimliliği ön planda tutan birçok yeniliğe dikkat çekildi.

UEDAŞ Genel Müdürü Gökay Fatih Danacı, “UEDAŞ’ta önceliğimizi iş sağlığı ve güvenliği olarak belirledik. İSG’de proaktif yaklaşım çerçevesinde geliştirilen Saha Kontrol Merkezi ile ekiplerin iş emrine başlamadan önce ve bitirdikten sonra aldığı görüntülü teyitlerdeki kontrollerle çalışma ortamı güvenli hale getirildi. 2023 boyunca sürdürülebilirlik vizyonumuz doğrultusunda iş süreçlerimizi iyileştirmenin, yeni uygulamaları hayata geçirmenin ve ilk raporumuzu yayımlamanın gururunu yaşıyoruz.

Enerji dağıtım sektöründe güçlü bir dönüşüm yılı olan 2023’te, yaklaşık 2 milyar lira tutarında yatırım gerçekleştirerek 14 teravatsaat enerji dağıttık ve bu süreçte hem çevresel hem de sosyal performansımızı önemli ölçüde geliştirdik” ifadelerini kullandı.