Türkiye Yapay Zeka Zirvesi Başladı

Türkiye Yapay Zeka İnisiyatifi tarafından düzenlenen Türkiye Yapay Zeka Zirvesi’nde en güncel teknolojiler ve yenilikler ele alınacak.

Türkiye Yapay Zeka İnisiyatifi (TRAI) tarafından düzenlenen “Türkiye Yapay Zeka Zirvesi” başlamış durumda. Bu etkinlikte yapay zeka alanında en son teknolojiler ve yenilikler ele alınacak. Zirve, dünya çapında yapay zeka ekosistemine öncülük eden şirket liderleri, yapay zeka uzmanları, girişimciler, yatırımcılar ve karar vericilerini altıncı kez bir araya getirdi.

Zirve, Türkiye Yapay Zeka İnisiyatifi kurucusu Halil Aksu’nun ev sahipliğinde gerçekleşiyor ve “Her Şey Bir Soru ile Başlar” teması üzerine odaklanıyor. Zirvenin ilk gününde katılımcılar, dünya genelinde dijital dönüşüme liderlik eden şirketlerin inovatif projelerini dinleme fırsatı buldular. Özellikle son dönemin popüler konusu olan “üretken yapay zeka”nın sektörel uygulamaları ve en yeni yapay zeka teknolojileri ayrıntılı bir şekilde ele alındı.

Şirketlerin devasa düzeylere ulaşan yapay zeka yatırımlarının sürdürülebilir ekonomik büyümeye etkisi de yine zirvede derinlemesine incelendi. Zirvede kurulan Yapay Zeka İnovasyon Sahnesi, yapay zeka startup ekosistemiyle ilgili detaylı bilgi sahibi olunmasına fırsat verdi. Sahne, küresel başarılara imza atma potansiyeli taşıyan startuplarla yapay zeka tabanlı çözümleri sistemine kazandırarak, dijital dönüşümünü hızlandırmayı amaçlayan öncü şirketlerin işbirliklerinden doğacak yeni başarı hikayelerine de ev sahipliği yaptı.

Yapay Zeka Alanında Sonsuz Fırsatlar Var

Aksu, etkinliğin açılışında yaptığı konuşmada, çok miktarda veriyle donatılmış yapay zekanın kullanılabileceği birçok alanın mevcut olduğunu ve bu konunun özellikle büyük şirketlerin odaklandığı önemli alanlardan biri olduğunu vurguladı. Yapay zeka alanında sınırsız fırsatlar olduğunu belirten Aksu, “Gözle ve kulağla yaptıklarımızın, hatta bazı el işlerinin artık robotlar, kameralar ve yapay zeka tarafından yapılabilir hale geldiğini” ifade etti.

Ayrıca, zirvede TRAI Üretken Yapay Zeka Raporu’nun da sunulduğu bilgisini paylaşıldı. Bu rapor, şirketlere yapay zeka farkındalığını artırma, üretken yapay zekayı anlama, yenilikleri takip etme, güncel gelişmeleri izleme, araştırma sonuçlarına erişme ve stratejik öneme sahip kararlar alma konularında yardımcı olmakta.

Rapor, TRAI’nin kapsayıcı ve çok disiplinli bir yaklaşımla üretken yapay zeka konusunu her yönüyle ele alarak, girişimciler, şirketler ve yatırımcılar için önemli bir yol haritası sunmakta. Türkiye’de üretken yapay zeka teknolojisinin inovasyonunun, verimliliği artırdığını ve rekabet avantajı sağladığını fark eden şirketler, bu dönüşümün öncüleri haline gelmektedir. Üretken yapay zeka, bilinçli farkındalık arttıkça Türkiye’deki şirketlerin stratejik gündemine daha fazla dahil olmakta ve bu alandaki yatırımların önemi artmakta. Zirvenin ikinci ve üçüncü günleri, herkesin katılımına açık, ücretsiz ve çevrimiçi olarak gerçekleştirilecek. İkinci günde, yurt dışından gelen küresel yapay zeka konuşmacıları ekosistemdeki yenilikleri, farklı sektörlerden başarılı inovatif projeleri ve deneyim aktarımlarını çevrimiçi etkinliklerle sunacaklar. Zirvenin final gününde ise TRAI Akademi ve farklı kurumların akademileri, yapay zeka eğitim programlarını katılımcılarla paylaşacak.

yazar avatarı
Aleyna Yıldırım