Türkiye Sularında Blue Panda Heyecanı

Blue Panda, 8-18 Ağustos’ta Türkiye sularında olacak. Seyrinde Akdeniz’in doğal hazinelerini koruma, deniz koruma alanlarını güçlendirme çalışmaları yapacak.

WWF Akdeniz Girişimi’nin Blue Panda yelkenlisi, Nisan’da Fransa’dan başladığı 2024 yolculuğunun ardından 8-18 Ağustos’ta Türkiye’de olacak. 2019’dan beri Akdeniz’in doğal zenginliklerine ve tehditlerine dikkat çeken Blue Panda, bu yıl Datça-Bozburun Özel Çevre Koruma Bölgesi’nde denizel çalışmalara ev sahipliği yapacak.

Blue Panda, her yıl yaklaşık 5 ay süren seyrinde karar vericiler, bilim insanları, deniz kıyı toplulukları, kamu ve özel sektör temsilcilerini bir araya getirerek Akdeniz’deki tehditlerle mücadele çağrısında bulunuyor. Yaz boyunca ziyaret ettiği kıyı ve koylarda hayalet ağlarla savaş, köpek balıkları, vatozlar, balinalar, foklar ve deniz çayırlarının korunması gibi konulara dikkat çekerek deniz koruma alanlarını güçlendiriyor ve büyük deniz memelileri için çalışmalar yapıyor.

WWF-Türkiye, Blue Panda’nın Türkiye ziyareti kapsamında kamu, yerel yönetim ve sivil toplum kuruluşlarından temsilcilerin katılacağı toplantılar düzenleyerek deniz koruma alanları ve biyolojik çeşitliliğin korunmasının önemini vurgulayacak.

WWF-Türkiye, “Blue Panda Datça Özel Tişörtü” hazırladı. Akdeniz’in doğal zenginliklerini korumak isteyenler, bu özel tişörtlere sahip olabilir ve e-sertifika seçeneği ile doğa koruma çalışmalarına katkıda bulunabilirler.

Blue Panda’nın Türkiye ziyareti ile eş zamanlı olarak, 10-18 Ağustos tarihleri arasında, sualtı fotoğraf sanatçısı Tahsin Ceylan’ın “Akdeniz’in Doğal Zenginlikleri” Sergisi Datça İskele Meydanı’nda ziyaretçilerle buluşacak. Datça Belediyesi işbirliğiyle düzenlenen sergide, Ceylan’ın Akdeniz’in endemik deniz çayırları ve biyoçeşitliliğine ait fotoğrafları yer alacak.