Türkiye, E-ticaret ve E-ihracatta Hedef Büyüttü

PttAVM.com Genel Müdürü ve Elektronik Ticaret İşletmecileri Derneği Başkan Yardımcısı Hakan Çevikoğlu, yaptığı açıklamada 2023’ün E-ticarette Türkiye’nin yılı olacağını vurgulayarak büyümeyi öngördüklerini dile getirdi.

Türkiye’nin 2022 yılını büyüyerek kapattığını ifade eden Çevikoğlu, “2023 yılında e-ticaret ve e-ihracat ile alakalı yeni destekler, yeni programlar, yeni kanunlar ve yönetmelikler devreye girdi. Bunların da yardımıyla dünyada Türk ürünlerinin daha çok satılacağı bir seneye girdik. 2023 e-ticarette ‘Türkiye yılı’ olacak, e-ihracatta Türk ürünlerinin dünyada 100’ün üzerindeki ülkede satışını göreceğiz.” şeklinde ifade etti. Tüm dünyada olduğu gibi e-ticaretin Türkiye’de de büyük etkisinin olduğunu ifade ederek, öngördükleri büyümenin gerçekleşeceklerini aktardı.

Zamanla Türkiye’deki e-ticaret sisteminin geliştiğini ve ödeme sistemleri, yurt dışı gönderi seçenekleriyle belli bir sistem oturttuğunu dile getiren Çevikoğlu, “PttAVM’nin üzerinde e-ihracatla ilgili PTT’nin devlet şapkası var. Bununla ilgili köprüler kurmaya başladık. Amerika’ya, Avrupa’ya, Çin’e, PttAVM’deki satıcıları yurt dışına açıyoruz. 2022 yılı içerisinde 98 ülkede PttAVM aracılığıyla kapıya teslimat yaptık. 2023’te bunu daha da artıracağız. Biz köprüleri kuruyoruz. KOBİ’lerimizi de davet ediyoruz, gelsinler beraber dünyaya satış yapalım.” dedi.