Turkcell’in İlk Güneş Enerji Santrali Faaliyete Geçti

Turkcell’in Uşak’ta kurduğu ilk güneş enerjisi santrali 6,4 MW gücüyle üretime başladı. 2026’da 300 MW güce ulaşması hedefleniyor.

Turkcell Grubu, 2026’da tükettiği elektriğin %65’ini kendi ürettiği yenilenebilir enerji kaynaklarından sağlamayı hedefliyor ve 2050’de net sıfır emisyona ulaşmayı planlıyor. Uşak GES projesi için yaklaşık 240 milyon dolarlık yatırım yapılacak. Ayrıca Turkcell, baz istasyonlarının üzerine güneş panelleri yerleştiriyor. Bugüne kadar 740 baz istasyonuna panel kurulurken, yıl sonuna kadar bu sayı 2400’e daha ulaşacak.

Turkcell, Uşak dahil 7 ilde ve 11 farklı lokasyonda güneş enerjisi santrali yatırımlarını sürdürüyor. Uşak GES için yapılan toplam yatırımın yaklaşık 240 milyon dolara ulaşması bekleniyor.

Turkcell Genel Müdürü Ali  Taha Koç, şirketin yenilenebilir enerji yatırımları hakkında şunları söyledi:

“Türkiye’de telekomünikasyon ve teknoloji sektöründe, sera gazı azaltım hedefleri, Uluslararası Bilim Temelli Hedefler Girişimi tarafından onaylanan tek şirket konumundayız. Ayrıca dünya çapında 20 binin üzerinde şirketin başvurduğu Karbon Saydamlık Projesi olarak bilinen CDP İklim Değişikliği Programından en yüksek not olan A notunu alan Türkiye’deki tek teknoloji ve telekomünikasyon şirketiyiz. İzmir’de de rüzgar enerjisi santralimiz var. 6 tane rüzgar gülümüz var. Orada 18 megavatlık bir enerji üretiyoruz