Turkcell, Yemek Kartı Şirketi Sofra’nın Hisselerini Satın Alıyor

Turkcell, Posta ve Telgraf Teşkilatı A.Ş.’nin Sofra’daki %33,3 hissesini 5 milyon 196 bin TL karşılığında satın alacak.

Turkcell’in bağlı ortaklıklarından Turkcell Ödeme ve Elektronik Para Hizmetleri, Belbim Elektronik Para ve Ödeme Hizmetleri ve Posta ve Telgraf Teşkilatı (PTT) ortaklığıyla kurulan Sofra Kurumsal ve Ödüllendirme Hizmetleri şirketi, Paye Kart markası ile hizmet veriyor. 2023 yılının Nisan ayında Turkcell, Sofra’daki Belbim’e ait %33,3 hissesini 762 bin 690 TL karşılığında satın almış ve şirketin çoğunluk hissesine sahip olmuştu.

PTT Hisselerinin Satın Alınması

Geçtiğimiz günlerde yapılan KAP açıklamasına göre, Turkcell Sofra’nın diğer ortağı olan PTT’nin %33,3 hissesini 5 milyon 196 bin TL karşılığında satın almak için anlaşma imzaladı. Rekabet Kurumu’ndan onay çıkması halinde satış gerçekleşecek ve Turkcell, Sofra’nın tamamına sahip olacak. Turkcell tarafından yapılan açıklama şu şekilde:

“Şirketimiz Yönetim Kurulu’nun 17 Ağustos 2023 tarihli kararı çerçevesinde; Şirketimiz %100 bağlı ortaklıklarından Turkcell Ödeme ve Elektronik Para Hizmetleri A.Ş. (“TÖHAŞ”) tarafından sermayesine %66,6 iştirak ettiği Sofra Kurumsal ve Ödüllendirme Hizmetleri A.Ş.’nin (“Sofra”) kalan %33,3 oranındaki payları, Pay Sahipleri Sözleşmesi uyarınca ön alım hakkı kullanılmak suretiyle, Sofra’nın diğer ortağından Posta ve Telgraf Teşkilatı A.Ş.’den 5.196.000 TL karşılığında satın alınmasına dair pay alım sözleşmesi imzalanmıştır.”