Türk Telekom’dan Gençlere Bulut Bilişim Kampı

Türk Telekom‘dan, kariyer yapmak isteyen gençlere ‘Bulut Bilişim Kampına’ davet ediyor. 30 Ağustos’a kadar başvurulabilecek. ilk üçe 120 bin TL ödül verilecek.

Türk Telekom, genç yeteneklerin kariyer yolculuklarını desteklemek amacıyla düzenlediği ‘Bulut Bilişim Kampı’ ile desteğini sürdürüyor. Gelişim Üssü çatısı altında bu yıl dördüncüsü gerçekleşecek olan kamp, gençlere kariyer fırsatları sunarken, teknoloji birikimini onlara aktarmayı hedefliyor.

Türk Telekom İnsan Kaynakları Genel Müdür Yardımcısı Dr. Hüseyin Aslan, “Türkiye’nin dijital dönüşümüne liderlik eden bir şirket olarak sadece teknoloji üretmekle kalmıyor, aynı zamanda geleceğin teknolojilerine ve mesleklerine yatırım yaparak ülkemizi geleceğe hazırlıyoruz. Türk Telekom’u ‘yaşayan bir üniversite’ olarak konumlandırıyor, eğitim ve kariyer programlarımızla gençlere dijital geleceğin inşasında rol alma imkânı sunuyoruz. ‘Geleceğin becerileri’ temelinde, kilit iş alanlarından biri olan teknoloji için hazır işgücü sağlamak ve bir okul olma misyonunu taşımak, Türk Telekom’un köklü birikimini genç yeteneklere erken dönemde aktarmak hedefimizdir. ‘Bulut Bilişim Kampı’ ile gençlerimiz, bilgi ve tecrübelerini artırarak iş gücü piyasasında rekabetçi bir konuma gelecekler. Bu kamp, gençlerin kariyerlerine güçlü bir başlangıç yapmalarını sağlıyor ve onların potansiyellerini ortaya çıkararak ülkemizin teknolojik geleceğine yatırım yapıyoruz.” dedi.

Türkiye genelinde başvurulara açık olan Bulut Bilişim Kampı’na, lisans 3. ve 4. sınıf öğrencileri, yüksek lisans öğrencileri ile en fazla 1 yıllık deneyime sahip, aktif olarak staj yapmayan ve çalışmayan gençler başvurabilir. Başvuru sürecinde tüm değerlendirme aşamalarını başarıyla geçen adaylar, Ekim ayında başlayıp 10 gün sürecek olan kampa katılmaya hak kazanacak. Türk Telekom Gelişim Üssü çatısı altında düzenlenen kampta, katılımcılar online ve yüz yüze eğitimler alarak teknik ve uygulama pratiği kazanacak, ayrıca kişisel ve mesleki gelişim programlarına katılma fırsatı bulacak.

Kampa katılanlar, deneyim odaklı öğrenme, yenilikçi iş alanları hakkında bilgi edinme, sektör profesyonelleriyle buluşma ve akıllı beceriler geliştirme imkânlarından faydalanabilecekler. Kampı başarıyla tamamlayan tüm katılımcılar, Türk Telekom Bulut Bilişim Kampı Katılım Belgesi alacak. Dereceye girenlere ise Başarı Sertifikası verilecek. Ayrıca, kamp sürecini başarıyla tamamlayan uygun nitelikteki adaylar, Türk Telekom bünyesinde istihdam fırsatına sahip olacak. Kampın sonunda düzenlenecek proje yarışmasında, 1.’ye 60 bin TL, 2.’ye 40 bin TL ve 3.’ye 20 bin TL ödül verilecek.