TotalEnergies, Orman Yönetimi Projelerine 100 Milyon Dolar Ayıracak

TotalEnergies, iklim çözümleri sağlayıcısı Anew Climate ve ABD orman yönetimi odaklı karbon giderme platformu Aurora Sustainable Lands ile yaptığı yeni bir anlaşma kapsamında 100 milyon dolarlık yatırım yapacağını duyurdu. Bu yatırım, karbon yutaklarının korunmasına yönelik projeleri destekleyerek şirketin karbon nötrlüğü hedefine katkı sağlayacak.

300.000 Hektar Orman Alanı Koruma Altında

Bu yatırım, 10 ABD eyaletinde 300.000 hektar alanda yer alan 20 orman projesinde İyileştirilmiş Orman Yönetimi (IFM) uygulamalarını destekleyecek. Projeler sayesinde karbon yutaklarının korunmasının yanı sıra su ve toprak kalitesinin iyileştirilmesi, biyolojik çeşitliliğin korunması ve doğal yaşam alanlarının muhafaza edilmesi hedefleniyor. TotalEnergies, projelerden elde edilecek karbon kredilerini, Scope 1 ve 2 emisyonlarını dengelemek için kullanacak.

Karbon Nötr Hedefi

TotalEnergies, 2050 yılına kadar Scope 1 ve 2 emisyonlarında karbon nötrlüğe ulaşmayı hedefliyor. Ayrıca, 2030 yılına kadar sera gazı emisyonlarını %40 oranında azaltmayı planlayan şirket, her yıl karbon kredisi üretebilecek projelere 100 milyon dolar yatırım yapmayı hedefliyor.

Bu iş birliği, Aurora’nın geliştirdiği orman projeleri aracılığıyla yüksek kalitede karbon kredileri oluşturmayı amaçlıyor. Anew Climate CEO’su Angela Schwarz, TotalEnergies’in sürdürülebilir karbon projelerine olan bağlılığının Anew’in misyonuyla mükemmel bir uyum içinde olduğunu belirtti.

Aurora Sustainable Lands CEO’su Jamie Houston, bu projelerin orman sağlığını, toprak kalitesini, su havzalarını ve vahşi yaşamı koruyarak iklim direncini artırdığını ifade etti. TotalEnergies’in yatırımıyla ormanların karbon giderme ve depolama potansiyeli maksimize edilecek.