Toshiba Yeni Nesil Pilleriyle Rekabete Hazır

Toshiba, 1939’da Japonya’da kuruldu. Geniş ürün ve hizmet yelpazesinin yanı sıra, yenilenebilir enerji ve sürdürülebilirlik teknolojilerine de yatırım yapıyor.

Toshiba’nın pilleri, daha önce çeşitli elektrikli araçlarda test edilmişti. Şimdi ise otobüsler ve ağır vasıtalar üzerinde yoğunlaşıyor. Toshiba, Sojitz ve CBMM ile birlikte yeni nesil SCiB bataryalarla çalışan bir prototip elektrikli otobüs tanıttı. Bu uzun ömürlü pil, 10 dakikada yüzde 80 şarj olabiliyor. Bu pil, tamamen elektrikli, hibrit, hafif ve ağır araçlar için uygundur ve sermaye harcamaları ile işletme giderlerini azaltması beklenmektedir. Pil, çalışma performansını artırıp daha hızlı ivmelenme için daha fazla güç sağlarken yangın ve patlama riskini en aza indirir

Toshiba’nın SCiB Nb pilleri, 2025’te piyasaya çıkacak. -30°C ile +60°C arasında çalışabilen bu piller, her türlü iklimde sorunsuz kullanılabilir. Eski versiyonu 200 Wh/l enerji yoğunluğuna sahipken, yeni nesil SCiB pilleri 350 Wh/l ile yüzde 50 daha fazla enerji yoğunluğu sunuyor. Dünyadaki ilk elektrikli araç, anotunda niyobyum titanyum oksit (NTO) bulunan bir lityum-iyon pil ile çalışacak. Üç şirket, kendi teknolojilerini ve bilgilerini en üst düzeye çıkarmak için işbirliğine devam edecek ve 2025 baharında NTO anotlu yeni nesil lityum-iyon pilin küresel pazarda lansmanını yapacak.

Toshiba Corporation Pil Bölümü Başkan Yardımcısı Toshihiko Takaoka, ‘NTO pilimizle donatılmış bir elektrikli otobüs görmekten çok memnunum. Toshiba, CBMM ve Sojitz ile iş birliği içinde niobyumun pil malzemesi olarak pratik uygulamasını gerçekleştirerek NTO pilin hızlı şarj olması ve yüksek enerji yoğunluğu sağlamasını sağladı. SCiB™ pil serimizi ve işlerimizi geliştirmek için çalışmalara devam edeceğiz.’ dedi.