Third Dimension AI, 7 Milyon Dolar Yatırım Aldı

Yapay zekâ ve 3D teknolojilerinde çığır açan girişim Third Dimension AI, Felicis liderliğindeki tohum turunda Abstract Ventures, MVP, Soma Capital ve Solari Capital gibi önemli yatırımcıların katılımıyla 7 milyon dolar yatırım aldı. Bu yeni yatırım, girişimin 3D üretken yapay zekâ modelini eğitme sürecini hızlandırarak, küresel 3D sektörüne yön verme hedeflerini destekleyecek.

Yüksek Kaliteli 3D İçerik Üretimi

Tolga Kart, Piotr Sokolski ve Özgün Pelvan tarafından kurulan Third Dimension AI, mühendislerin ve sanatçıların birkaç tıklamayla yüksek kaliteli 3D sanal dünyalar veya gerçek dünyaların dijital ikizlerini oluşturmalarına olanak tanıyor. Video oyunlarından filme, otonom araçlardan askeri uygulamalara kadar geniş bir yelpazede hizmet veren girişim, yapay zekâ teknolojisiyle optimize edilmiş içerik sunarak sürükleyici render işlemlerini çok daha hızlı hale getiriyor.

Third Dimension AI, normalde aylar sürebilecek 3D grafik geliştirme süreçlerini günlere hatta saatlere indiriyor. Bu sayede, milyonlarca dolarlık bütçeye ihtiyaç duyan projeler, çok daha uygun maliyetlerle hayata geçirilebiliyor. Şirketin misyonu, mühendislerin yaratıcılıklarını hızlandırarak 3D içerik üretiminde tek durak noktası haline gelmek.

ABD, Birleşik Krallık ve Türkiye’de ofisleri bulunan Third Dimension AI, aldığı yatırımla birlikte 3D üretken yapay zekâ modelini eğitme sürecini hızlandırmayı ve bu alanda lider bir şirket olma yolunda emin adımlarla ilerlemeyi hedefliyor.

“3D İçerik Üretimi 2.0 Dönüm Noktasında”

Yatırımın ardından açıklama yapan Third Dimension’ın CEO’su Tolga Kart, “Gerçek dünyayı simüle etme becerisi, bazı çok zor mühendislik problemlerini çözmenin son sınırlarından biridir. 3D içerik üretimi bir dönüm noktasında ve 2.0 anını yaşamak üzere” dedi. Kart, ayrıca son beş yılda metin ve kod üretiminin OpenAI’ın ChatGPT’si ile nasıl büyük bir dönüşüm geçirdiğine değinerek, 3D üretiminin de aynı şekilde devrim yaşayacağını ifade etti.

Third Dimension AI, aldığı 7 milyon dolarlık yatırımla 3D içerik üretimindeki inovasyonlarını sürdürmeye ve sektörde lider olma yolundaki adımlarını hızlandırmaya devam ediyor. Şirket, küresel ölçekte daha fazla sektöre hizmet vererek, 3D teknolojisinin geleceğini şekillendirmeyi amaçlıyor.