The Good Wild, Founder One’dan Yatırım Aldı

Bitki bazlı gıda üreticisi The Good Wild, Founder One‘dan yatırım aldı. Bu, Founder One’ın 2024’teki 6. yatırımı. Finansal detaylar henüz paylaşılmadı.

Beslenme uzmanı Dilara Koçak ve gıda mühendisi Hüseyin Şirin tarafından kurulan The Good Wild, filizlenmiş ürünler, fermente ürünler, çorbalar, bakliyat filizleri, atıştırmalıklar, granola çeşitleri, bakliyat unları ve çıtır bakliyatları içeren geniş bir ürün yelpazesi sunuyor. 32 glutensiz bitki bazlı “upgraded” ürünleri ilave şeker, sentetik katkı maddesi, koruyucu ve renklendirici içermiyor.

Upgraded food teknolojileriyle faaliyet gösteren The Good Wild, bağımsız yaban kavramını yeniden hatırlatmayı ve iyileştirilmiş bitkisel proteine çözüm sunmayı hedefliyor. Filizlendirilmiş ve fermente bakliyat serisi, bu alanda dünyada bir ilk olarak öne çıkıyor. Yatırımla yeni ürünler geliştirmeyi hedefleyen The Good Wild, TÜGİP‘in Rol Model Programı’nda yer alıyor ve TÜBİTAK desteğiyle Ar-Ge çalışmalarına devam ediyor.

The Good Wild Kurucu Ortağı Dilara Koçak, ‘Bu ilk tur yatırımla yeni pazarlara açılmak ve ihracata hazırlanmak için heyecanlıyız. bitki bazlı protein ile açlık, kıtlık ve sağlık sorunlarına etik ve bilimsel değerlerden ödün vermeden çözüm sunacağımıza inanıyoruz,’ dedi.

Founder One Yatırım Komitesi Üyesi ve Genel Müdürü Ali Şahin,Besin değeri yüksek, erişilebilir ve düşük karbon salınımlı üretim süreçlerine sahip The Good Wild’a yaptığımız yatırım, sürdürülebilirlik konusundaki kararlılığımızı ve çevreye duyarlı iş modellerine olan inancımızı yansıtıyor. Gıdanın özünü bozmadan geleceğin güvenli gıda sistemlerini inşa eden bu yenilikçi projeye destek vermekten gurur duyuyoruz. Bu yatırım, The Good Wild ürünlerinin yeni pazarlara açılmasını ve ürün yelpazesini genişleterek daha fazla tüketiciye ulaşmasını sağlayacak. Ayrıca, çevresel sürdürülebilirliği teşvik eden iş modelleri ve teknolojilerin geliştirilmesi için yeni iş birliklerinin önünü açacak,” dedi.