TFI TAB Gıda Yatırımları İlk Sürdürülebilirlik Raporunu Yayımladı

TFI TAB Gıda Yatırımları, 2023 yılına ait ilk sürdürülebilirlik raporunu yayımladı. Sürdürülebilirlik Stratejisi ve performansının detaylandırıldığı bu rapor, çevreye ve topluma olan olumlu etkilerin nasıl artırılabileceğine dair yapılan çalışmaları içeriyor. Global Reporting Initiative (GRI) standartlarına uygun olarak hazırlanan rapor, ‘Gıda’, ‘Gezegen’ ve ‘İnsan’ başlıkları altında sürdürülebilirlik hedeflerini ve adımlarını anlatıyor.

Çevresel Etki

TFI TAB Gıda Yatırımları, karbon ayak izini azaltma, atık yönetimi ve enerji verimliliği gibi konularda büyük adımlar atmaya devam ediyor. 2022 ve 2023 dönemlerine ait kapsam 1, 2 ve 3 sera gazı emisyonları hesaplanarak, bağımsız kuruluşlardan doğrulama hizmeti alınan raporlar yayınlandı. Ayrıca, grup şirketleri yenilenebilir enerji sertifikaları tedarik ederek sera gazı emisyonlarını önemli ölçüde azalttı.

Sürdürülebilir Tarım Uygulamaları

Grup şirketlerinden Atakey, sürdürülebilir tarım prensiplerini esas alarak tohumluk patates tarım faaliyetlerini dönüştürdü ve FSA Sürdürülebilir Tarım Yönetim Sistemi’ni ‘Gold’ derece ile kurdu. Ayrıca, Ekur Et Entegre ve Atakey Patates Gıda, enerji verimliliği çalışmalarını hızlandırarak ISO 50001 Enerji Yönetim Sistemi’ni devreye aldı.

Yenilenebilir Enerji Projeleri

2022 yılında, Ekur Et Entegre grup şirketine ait besi çiftliklerinde ISO 34700 Hayvan Refahı Yönetim Sistemi devreye alınırken, diğer grup şirketleri olan Fasdat Sebze, Fasdat Gıda ve TAB Gıda, 2024-2025 yılları arasında yenilenebilir enerji üretimine geçme hedefiyle GES projelerine yatırım çalışmalarına başladı.

Sorumlu Üretim ve Tüketim

Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları (SKA) doğrultusunda sorumlu üretim ve tüketim süreçlerini ön planda tutan TFI TAB Gıda Yatırımları, gıda güvenliğine verdiği önemi sürdürmeye devam ediyor. ‘Ne Yediğini Bil’ platformu gibi bilgilendirme araçlarıyla tüketicilerine sunduğu ürünlerin kaynağını ve sertifikalarını şeffaf bir şekilde paylaşarak güvenilir gıda sunma misyonunu yerine getiriyor.