Tech Istanbul, Global Startup Awards’dan Ödülle Döndü

İBB, ilk kez Türkiye’de düzenlenen Global Startup Awards’dan ödülle döndü. Girişimcilik ve teknoloji alanında İBB’nin faaliyetlerini yürüten Tech Istanbul, Yılın En İyi Hızlandırıcı/Kuluçka Programı dalında, finale kalan İtalya, Singapur, İsveç, Suudi Arabistan, Polonya, Mısır ve Hindistan temsilcilerini geride bırakarak birinci oldu. Dünya birincisi ödülünü İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’na Prof.Dr. Gülsün Sağlamer takdim etti.

Bu yıl 12’ncisi düzenlenen dünyanın en prestijli bağımsız startup ödül programı Global Startup Awards (GSA), ilk kez Türkiye ev sahipliğinde gerçekleşti. Start-IST organizatörlüğünde, Garanti BBVA ana sponsorluğunda ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) desteğiyle organize edilen etkinliğin ödül töreni Esma Sultan Yalısı’nda yapıldı. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, İBB Genel Sekreter Yardımcısı Zeynep Neyza Akçabay ve İBB Bilgi İşlem Dairesi Başkanı Dr. Erol Özgüner ödül gecesine katıldı.

Türkiye’de Bir İlk

Ödül gecesinde finale yükselerek önemli başarı elde eden Tech Istanbul; İtalya, Singapur, İsveç, Suudi Arabistan, Polonya, Mısır ve Hindistan ekipleriyle finalde yarıştı. Jüri değerlendirmesi ve halk oylamasıyla finale kalan programlar değerlendirildi. Yılın En İyi Hızlandırıcı/Kuluçka Programı dalında yarışan Tech Istanbul, finalistler arasından ödüle layık görülerek dünya birincisi seçildi. Ödül törenine katılan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, ödülü Prof.Dr. Gülsün Sağlamer’in elinden aldı. Tech Istanbul bu başarıyla Global Startup Awards’un “Yılın En İyi Hızlandırıcı/Kuluçka Programı” kategorisinde Türkiye’den ilk kez bu ödülü alan kurum oldu.