Tarımda Dijitalleşme Çiftçilere Kolaylık Sağlıyor

Tarım ve Orman Bakanlığı, interaktif mobil uygulaması ‘’TarımCebimde’’ ile çiftçilerin bürokratik işlemlerine kolaylık sağlıyor. Tarımda dijitalleşme yolunda önemli bir adım olan Çiftçi Kayıt Sistemi (ÇKS) yönetmeliği ile de çiftçilerin başvuruları e-devlet üzerinden kısa bir sürede alınabiliyor.

Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci’nin ocak ayının ilk haftası tanıtımını yaptığı ‘’TarımCebimde’’ uygulaması sayesinde üreticiler, birçok hizmetten faydalanabiliyor. Çiftçiler, uygulamada yer alan “Bitkisel Üretim”, “Hayvansal Üretim”, “Desteklemelerim”, “E-Devlet Hizmetleri”, “Destek Takvimi ve Eğitim- Yayın” menüler ile bürokratik işlemlerini akıllı cep telefonu uygulaması sayesinde gerçekleştirebiliyorlar.

Konyalı Çiftçilerden Dijitalleşen Tarıma Büyük İlgi

Konya Tarım ve Orman Müdürü Ali Ergin’in açıklamasına göre; ÇKS başvurularının e-devlet üzerinden alınması çiftçilerin dikkatini büyük ölçüde çekiyor. Konya’daki çiftçilerin yüzde 30’u dijital tarım uygulamalarını aktif bir şekilde kullanıyor. 3 ay içerisinde yoğun ilgiyle karşılaşan bakanlık, tarımda dijitalleşme çalışmalarına oldukça önem veriyor. Üreticiler, dijital ortamda işlerini daha hızlı ve kısa bir sürede yapmaktan oldukça memnun görünüyor.

Yerli ve Milli Bu Uygulama, Tarımda Bir Devrim!

Ergin, “TarımCebimde” mobil uygulaması hakkında düşüncelerini şu sözlerle dile getirdi: “Bitkisel ve hayvansal üretimle ilgili desteklemeleri, ilçe bazlı destekleri, hayvansal üretimde küpe sorgulama, veteriner sağlık raporuna ulaşma gibi hizmetler bu uygulamada veriliyor. Çiftçilerimiz aldığı destek miktarını da ‘TarımCebimde’ uygulamasından görüyor. Çiftçimiz aynı zamanda eğitim ve yayın faaliyetlerinden üretimle ilgili konularda bilgi alabiliyor. Yerli ve milli bu uygulamanın tarımda bir devrim olduğunu düşünüyoruz.”