SWM Motor Türkiye’de Üretime Başlıyor

Türkiye’de üretim yapma kararı alan İtalyan SWM Motor, yıllık 50 bin araç kapasitesiyle hibrit ve elektrikli araç üretimine odaklanacak.

Çin’in önde gelen otomotiv üreticilerinden Shineray Group‘un bir parçası olan İtalyan SWM Motor, Türkiye’de üretim yapmak için başvurularını tamamladı. Şirket, Türkiye pazarını global büyüme stratejisinin merkezlerinden biri olarak belirledi.

 “Yıllık 50 Binden Fazla Araç Üreteceğiz”

ATMO Group CEO’su Anton Chernov, Türkiye’de kurulacak üretim tesisi hakkında önemli bilgiler paylaştı. Chernov, “Yıllık 50 binden fazla araç üretim kapasitesine sahip bir tesis üzerinde çalışıyoruz,” dedi. Şirketin Türkiye temsilcisi ATMO Group’un açıklamasına göre, bu yeni tesis Balkan ve AB ülkelerine ihracatı hedefliyor.

Haziran ayında Türkiye’de G05 D-SUV modeliyle ürün gamını genişleten SWM Motor, bu adımıyla Türkiye pazarındaki varlığını güçlendirmeyi amaçlıyor. Şirket, Türkiye’deki tüketicilere kaliteli SUV araçları uygun fiyatlarla sunmayı hedefliyor. Chernov, Türkiye’deki çalışan sayısının geçen yıla göre iki katına çıktığını belirterek, “Üretim tesisi, Türkiye ve çevre pazarlara odaklanacak.