Suwen, Kadın Yönetici Oranını %55’e Yükseltti

İç giyim markası Suwen, kadın istihdamını artırma kararlılığıyla yönetici kadrosundaki kadın oranını %55’e yükseltti ve iş hayatındaki yerini güçlendirdi.

Çalışanlarının %90’ı kadın olan Suwen, büyüme ve başarısında kadınların rolünü artırıyor. Yönetim Kurulu’ndaki kadın oranını %33’e çıkararak sektördeki rakiplerinin önüne geçiyor. Şirket, kadın liderlere verdiği önemi ve yönetim kademelerinde kadınlara daha fazla yer verme hedefini vurguluyor.

Yönetici kadın oranını %55’e çıkaran Suwen, genel merkezdeki kadın çalışan oranını %70’e yükseltti. Türkiye genelinde 49 ilde 177 mağazası bulunan Suwen, kadın istihdamını desteklemeye devam ediyor.

Merkez depoda kadın çalışan oranını %49’a çıkaran Suwen, lojistik ve depo yönetiminde kadın etkinliğini artırıyor. Suwen Yönetim Kurulu Üyesi ve Genel Müdür Yardımcısı Ferda Sümer Arslan, “Kadınlarla üretip kadınlara ulaştırdığımız ürünlerimizi, ‘kadınlardan kadınlara’ yaklaşımıyla sürdürüyoruz’ diyerek, %90 kadın çalışan ve %55 kadın yönetici oranıyla gurur duyuyoruz.” belirtti.

Suwen, kadın istihdamını artırmaya yönelik çalışmalarını kesintisiz sürdürüyor. Gelecek hedefleri arasında kadın çalışan oranlarını artırmak ve kariyer gelişimlerini desteklemek bulunuyor. Bu çabalar, iç giyim sektöründe ve iş dünyasında örnek teşkil ediyor.

Kadınların ekonomik bağımsızlıklarını kazanarak toplumsal hayatta daha güçlü bir konuma gelmeleri, Suwen’in en önemli hedeflerinden biri olarak öne çıkıyor.